ΑΘΗΝΑ
04:13
|
03.05.2024
Δεν αποδέχεται την πρόταση για να αναλάβει το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο Ευάγγελος Αποστολάκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης έκανε γνωστό πως δεν αποδέχεται την πρόταση για να αναλάβει το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την Κουμουνδούρου.

Δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόταση του κ. Μητσοτάκη υπό αυτές τις συνθήκες“, είπε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του Open o κ. Αποστολάκης. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο κ. Αποστολάκης διαπίστωσε πως δεν πληρούνται οι όροι που είχε θέσει για την αποδοχή της πρότασης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλαδή, να επιτευχθεί διακομματική συναίνεση στο πρόσωπό του.

Την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος συμμετείχε και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασαν επικριτικά πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Ο κ. Αποστολάκης την περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαρδαλιά. Ο κ. Τσίπρας τού ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση, αλλά πρόσκληση σε αποστασία” σχολίαζαν οι εν λόγω πηγές, τονίζοντας ότι “ο κ. Αποστολάκης διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δε πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς”.

Στην επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον ανασχηματισμό, τονιζόταν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης “τιμά την οικογενειακή παράδοση στην αποστασία”, αχμή που στόχευε προφανώς τον πρώην στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, εγείρονται πολλά ερωτηματικά για το τι μεσολάβησε από την στιγμή που επικοινώνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ευάγγελο Αποστολάκη όπου και ποιοι ήταν οι όροι που συζητήθηκαν για την ανάληψη των καθηκόντων του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα