ΑΘΗΝΑ
07:24
|
28.09.2024
Δεκάδες Αφρικανοί μετανάστες αγνοούνται μετά από ναυάγιο που σημειώθηκε μεταξύ Καναρίων Νήσων και Μαρόκου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 30 μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική αγνοούνται κατά τον διάπλου προς το ισπανικό αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων ενώ άλλοι 30 διασώθηκαν, ανέφεραν σήμερα οι αρχές.

Οι Ισπανοί διασώστες ανέφεραν πως διέσωσαν 32 μετανάστες τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ανοικτά του νησιού Φουερτεβεντούρα. Ένας άνθρωπος που απεβίωσε κατά τον διάπλου επέβαινε επίσης στο σκάφος.

Επιζώντες και τοπικοί αξιωματούχοι μιλώντας σε δημοσιογράφους είπαν ότι στο σκάφος επέβαιναν περίπου 60 άνθρωποι είχαν επιβιβαστεί αρχικά στο σκάφος.

Από την άλλη, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Caminando Fronteras, με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο και η οποία παρακολουθεί τις ροές μεταναστών και προσφύγων και λαμβάνει τις εκκλήσεις τους για βοήθεια, δήλωσε πως το ένα από δύο σκάφη μετέφερε 42 ανθρώπους και το άλλο 59.

Migrants

Η εκπρόσωπός της οργάνωσης, Σίχαμ Κορίσε, ανέφερε ότι επικρατεί σύγχυση γύρω από τον ακριβή αριθμό αγνοουμένων και επιβατών.

“Αυτά τα δύο πλεούμενα ήταν φουσκωτά”, είπε. “Αναχώρησαν από την ίδια περιοχή”, το Ταν-Ταν στο νότιο Μαρόκο, “την ίδια ημέρα, επομένως δεν γνωρίζουμε ποιο από τα δύο βρέθηκε”, πρόσθεσε.

Την περασμένη βδομάδα εντοπίστηκαν τα πτώματα τριών γυναικών εκ των περίπου 10 μεταναστών που αγνοούνταν μετά από ναυάγιο ανοικτά των Καναρίων Νήσων. Οι σοροί των άτυχων γυναικών εντοπίστηκαν ανατολικά του νησιού Λανθαρότε.

Στις 19 Αυγούστου, μια μετανάστρια διασώθηκε ανοικτά του αρχιπελάγους, πάνω σε ένα σκάφος που είχε ανατραπεί. Βρέθηκε δίπλα σε δύο πτώματα. Η ίδια πρόσθεσε πως ταξίδευε μαζί με περίπου 15 ανθρώπους, οι οποίοι πνίγηκαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 37 οι νεκροί του τυφώνα Helene στις ΗΠΑ – 4 εκατ. χωρίς ρεύμα

Σε ένα 24ωρο, ξέσπασαν 23 πυρκαγιές, λέει η Πυροσβεστική

Απόψε η μοτοπορεία απεργών διανομέων Wolt στην Αθήνα

Βία και προσαγωγές από τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο κατά τη Βραδιά του Ερευνητή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα