ΑΘΗΝΑ
03:36
|
20.05.2024
Η αγορά πετρελαίου το επόμενο έτος θα εμφανίζει πλεόνασμα της τάξης των 2,5 εκ. βαρελιών ημερησίως, σύμφωνα με την Κοινή Τεχνική Επιτροπή του OPEC+.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αγορά πετρελαίου θα παραμείνει ελλειμματική φέτος, κατά 0,9 εκατομμύρια (εκ.) βαρέλια την ημέρα, αλλά το επόμενο έτος θα εμφανίζει πλεόνασμα της τάξης των 2,5 εκ. βαρελιών ημερησίως, σύμφωνα με την Κοινή Τεχνική Επιτροπή (JTC) του OPEC+.

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η JTC αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 5,95 εκατ. βαρέλια ημερησίως φέτος, όπως προέβλεπε και προηγουμένως, και κατά επιπλέον 3,28 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2022.

Οι ίδιες πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι η συνάντηση της Τετάρτης πιθανότατα δεν θα φέρει αλλαγές στο μέχρι τώρα πλάνο του OPEC+ για το επίπεδο της παραγωγής παρά τις πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών για αύξηση.

Η JTC αναμένει επίσης ότι τα εμπορικά αποθέματα πετρελαίου στις χώρες του ΟΟΣΑ θα παραμείνουν κάτω από τον μέσο όρο 2015-2019 έως τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, αλλά θα υπερβούν αυτόν τον μέσο όρο για το υπόλοιπο του 2022, σύμφωνα με παρουσίασή της.

Ο Οργανισμός των Χωρών Εξαγωγών Πετρελαίου (OPEC) και οι σύμμαχοί του με επικεφαλής τη Ρωσία, σχήμα ευρύτερα γνωστό ως OPEC+, συνεδριάζουν την Τετάρτη για να καθορίσουν την πολιτική τους στη συνέχεια.

Πηγές: Ημερησία, Ναυτεμπορική

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Αύξηση κατά 30% εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας-Ισλαμικών χωρών

Αύξηση τιμών πετρελαίου, ανησυχία για την προσφορά

Ρωσία: Δικαστήριο επιβάλλει ασφαλιστικά μέτρα για περιουσιακά στοιχεία της UniCredit

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα