ΑΘΗΝΑ
13:59
|
20.04.2024
Η Μαρία Ζαχάροβα απαιτεί από την Ολλανδία εξηγήσεις για την στήριξη Σύρων Τουρκμένων τζιχαντιστών χωρίς να έχει πάρει ως τώρα καμία απάντηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ενδιαφέρον της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, προκάλεσε σήμερα πρόσφατη  αποκαλυπτική έκθεση Ολλανδών βουλευτών που φαίνεται πως διαπιστώνει την άμεση στήριξη τζιχαντιστών της φιλοτουρκικής “Μεραρχίας του Σουλτάνου Μουράντ”, από το ολλανδικό κράτος.

Η συγκεκριμένη οργάνωση απαρτίζεται κυρίως από Τουρκμένους της Συρίας, δημιουργήθηκε το 2015 στο Χαλέπι και έκτοτε χρησιμοποιήθηκε ως μέρος της στρατιάς μισθοφόρων της Τουρκίας για επιχειρήσεις σε Λιβύη και Αζερμπαϊτζάν…

Sultan Murad Division - Wikipedia

“Ανοικτές πηγές φανερώνουν πως η “μεραρχία” σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ στρατολογούσε εφήβους, τους εξόπλιζε και τους έστελνε να πολεμήσουν” ανέφερε η Μαρία Ζαχάροβα.

Russian diplomats expelled in a coordinated retaliation move - CGTN

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του ρωσικού πρακτορείου ΤΑΣΣ η Ζαχάροβα πρόσθεσε:

Είναι ενδιαφέρουσα η ιστορία που έφεραν στο φως μέλη του ολλανδικού κοινοβουλίου. Βρήκαν πως η επίσημη Χάγη, για αρκετά χρόνια, παρείχε βοήθεια όχι μόνον σε ψευδο-ανθρωπιστικές οργανώσεις όπως τα “Λευκά Κράνη” (σ.σ. που δημιουργήθηκαν από πρώην στέλεχος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών και συνδέονται άμεσα με τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους) αλλά και με τη λεγόμενη Μεραρχία του Σουλτάν Μουράντ, στρατιωτικοποιημένες συριακές αντικυβερνητικές δυνάμεις… Οι βουλευτές δεν κατάφεραν να βρούν πώς ακριβώς η Χάγη βοήθησε τους ενόπλους και πόσο κόστισε αυτό στους Ολλανδούς φορολογούμενους, και ποια ήταν τα σχέδια για περαιτέρω υποστήριξη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως η Ολλανδία δεν οφείλει εξηγήσεις”.

Οι δηλώσεις της Μαρίας Ζαχάροβας δεν προκάλεσαν άμεσα αντιδράσεις στην Ολλανδία.

Turkey may have used South Africa to send new weapons to Libya | Atalayar -  Las claves del mundo en tus manos
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα