ΑΘΗΝΑ
14:32
|
19.05.2024
Ο Νατζίμπ Μικάτι που θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος στο Λίβανο δηλώνει επίμονα"παρών" στις προσπάθειες για νέα κυβέρνηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Δεν είμαι εδώ και να εγκαταλείψω τις προσπάθειες…Από την πρώτη μέρα που πήρα την εντολή (σχηματισμού κυβέρνησης) δήλωσα πως αναλαμβάνω αποστολή διάσωσης” τόνισε μεταξύ άλλων απόψε στο σαουδαραβικό δίκτυο Al Arabiya ο Λιβανέζος εντολοδόχος πρωθυπουργός Νατζίμπ Μικάτι που θεωρείται ταυτόχρονα και ο πλουσιότερος άνθρωπος στη χώρα του.

Ο Μικάτι μιλώντας στο δίκτυο από τη Βηρυτό πρόσθεσε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης που επιχειρείται να γίνει εδώ και έναν χρόνο.

“Πάντα έλεγα πως δεν υπάρχει συνταγματικό τελεσίγραφο που να καθορίζει την δουλειά του εντολοδόχου πρωθυπουργού αλλά, βεβαίως, αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ αόριστον” ανέφερε ο Μικάτι που έχει διατελέσει πρωθυπουργός κατά το παρελθόν άλλες δύο φορές.

“Κάθε απόφαση που παίρνω θα βασιστεί σε εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις της στην γενική κατάσταση και μία παραίτηση παραμένει πάντα μία λύση στο φως της πραγματικότητας και των επιπτώσεών της στη χώρα” συμπλήρωσε, διαβεβαιώνοντας πως “εάν η παραίτηση ήταν μία καλή επιλογή για την ώρα” δεν θα δίσταζε να το κάνει.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες που έχει καταβάλει τις τελευταίες βδομάδες είπε πως έως τώρα έχει συναντήσει “φυσιολογικά εμπόδια” και διέψευσε πως είναι τεταμένες οι σχέσεις με τον Λιβανέζο πρόεδρο Μισέλ Αούν.

Διαβεβαίωσε πως οι δυο τους είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν και να βρουν λύση στην παρατεταμένη (τουλάχιστον από το 2019) οικονομική και θεσμική κρίση του Λιβάνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Σχέση καλής γειτονίας μόνο αν η Τουρκία αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων

Σλοβακία: Δεν κινδυνεύει πλέον η ζωή του πρωθυπουργού Φίτσο μετά την επίθεση

Συνετρίβη απόπειρα πραξικοπήματος στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Κεραμέως: Μετά τις Ευρωεκλογές η επέκταση της επιστολικής στις εθνικές εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα