ΑΘΗΝΑ
10:47
|
26.04.2024
Το ταξίδι των τεσσάρων Σουηδών αρχίζει τον Νοέμβριο… εικονικά με άβαταρ τους Abbatars.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το θρυλικό κουαρτέτο Abba που έβαλε τη Σουηδία στον “χάρτη” της μουσικής βιομηχανίας επιστρέφει στη δισκογραφία μετά από μια απουσία 40 ετών. Το άλμπουμ με  τίτλο “Abba Voyage” αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο πριν από μια σειρά “εικονικών και πρωτοποριακών” συναυλιών με άβαταρ, τα οποία θα παίζουν στο κοινό επιτυχίες όπως τα Mamma Mia και Waterloo.

Οι Abba, οι οποίοι χωρίστηκαν το 1982, είπαν ότι κατέληξαν να ηχογραφούν νέα τραγούδια σε στούντιο ενώ προετοιμάζονταν για τις εικονικές συναυλίες. “Στην αρχή ήταν μόνο δύο τραγούδια και μετά είπαμε: ‘Λοιπόν, ίσως πρέπει να κάνουμε μερικά ακόμα’”, είπε ο Μπένι Άντερσον στο BBC. Τελικά οι Σουηδοί ηχογράφησαν 10 κομμάτια – τα δύο εκ των οποίων πρωτοπαρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου παγκοσμίως. “Όταν ο Μπένι έπαιζε τη μελωδία, απλά ήξερα ότι ήταν για εμάς”, δήλωσε ο Μπιόρν Ουλβίους των Abba.

Το πρώτο τραγούδι (I Still Have Faith In You), είναι μια τρυφερή μπαλάντα, η οποία αντικατοπτρίζει τη σχέση των τεσσάρων μελών της μπάντας. Το δεύτερο κομμάτι (Don’t Shut Me Down) είναι ένα μίνι μελόδραμα, στο πνεύμα του κλασικού τραγουδιού των Abba “The Day Before You Came”. “Κάναμε ένα διάλειμμα την άνοιξη του 1982 και τώρα αποφασίσαμε ότι ήρθε η στιγμή να ολοκληρώσουμε το άλμπουμ Voyage”, δήλωσαν οι Σουηδοί.

Οι Abba σχηματίστηκαν στη Στοκχόλμη το 1972 από τους Ανιέτα Φέλτσκογκ, Μπιόρν Ουλβίους, Μπένι Άντερσον και Άνι-Φρίντ Λίνγκσταντ. Το όνομα του συγκροτήματος αποτελεί αρκτικόλεξο από τα πρώτα γράμματα των ονομάτων των μελών του.

Οι Abba θεωρούνται ένα από τα πλέον επιτυχημένα συγκροτήματα στην ιστορία της ποπ μουσικής, ενώ κατέκτησαν την πρώτη θέση στη Eurovision το 1974.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

The Old Oak: A symbol of endurance

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Σε δημοπρασία ο εξαφανισμένος για 100 χρόνια πίνακας του Κλιμτ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα