ΑΘΗΝΑ
17:26
|
16.06.2024
Κατηγορίες ότι βοήθησε πελάτες της να διαπράξουν φορολογική απάτη ύψους 25 εκ. ευρώ δέχεται η πολυεθνική επενδυτική τράπεζα JPMorgan.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατηγορίες ότι βοήθησε πελάτες της να διαπράξουν φορολογική απάτη ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ δέχεται η πολυεθνική επενδυτική τράπεζα JPMorgan Chase μέσω ποινικής έρευνας στη Γαλλία.

Η υπόθεση σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg σχετίζεται με καταγγελίες για φορολογική απάτη που φαίνεται να ωφελεί πρώην διευθυντές της εταιρείας επενδύσεων Wendel, δήλωσε ο κορυφαίος οικονομικός εισαγγελέας Ζαν-Φρανσουά Μπονέρ σε δικαστική συνεδρίαση την Πέμπτη στο Παρίσι.

Η εμπλοκή της τράπεζας βασίζεται κυρίως στη χρηματοδότηση που παρέχεται από το κατάστημά της στο Παρίσι στους διευθυντές το 2007 για την αναδιάρθρωση των συμμετοχών τους στη Wendel. 

Ο Τιερί Μαρεμπέρ, δικηγόρος της JPMorgan, δήλωσε ότι η τράπεζα είχε «πολύ περιορισμένο ρόλο» στην υποτιθέμενη απάτη και ζήτησε να προχωρήσει η υπόθεση. Ο διακανονισμός έρχεται μόλις λίγους μήνες αφότου ο διευθύνων σύμβουλος Τζέιμς Ντίμον δήλωσε ότι το Παρίσι είχε γίνει το κύριο εμπορικό κέντρο της JPMorgan στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα