ΑΘΗΝΑ
23:54
|
27.05.2024
Οι μπίζνες είναι μπίζνες. Δεν κάμπτονται ούτε από τους Ταλιμπάν, λέει η Γουέστερν Γιούνιον που ξεκίνησε από σήμερα τις μεταφορές χρημάτων στο Αφγανιστάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ζαν Κλοντ Φάραχ, ανώτερο διευθυντικό στέλεχος της αμερικανικής εταιρίας Γουέστερν Γιούνιον που θεωρείται η μεγαλύτερη παγκοσμίως στον τομέα της μεταφοράς χρημάτων ανακοίνωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους του πρακτορείου Ρόιτερς πως επαναλαμβάνει τις υπηρεσίες της στο Αφγανιστάν. Δικαιολόγησε δε την απόφαση λέγοντας πως ήταν ευθυγραμμισμένη με την προώθηση ανθρωπιστικής βοήθειας από τις ΗΠΑ παρά την κατάληψη της εξουσίας από τους σκοταδιστές Ταλιμπάν.

Ποιοι είναι οι Ταλιμπάν και πως ανακατέλαβαν την εξουσία - Ειδήσεις - νέα -  Το Βήμα Online

Τόσο η Western Union όσο και η MoneyGram Inter. είχαν αναστείλει τις υπηρεσίες τους στο Αφγανιστάν πριν περίπου δύο βδομάδες, αμέσως μόλις κατέλαβαν οι Ταλιμπάν την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ.

Ο Φάραχ που είναι πρόεδρος της εταιρίας σε Ασία, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, πρόσθεσε πως η επαναλειτουργία των τραπεζών και η
διευκόλυνση της ανθρωπιστικής βοήθειας από τις ΗΠΑ στον αφγανικό λαό” ενθάρρυναν την εταιρία να ξαναρχίσει από σήμερα τις μπίζνες στο Αφγανιστάν.

Με άλλα λόγια, η Γουέστερν Γιούνιον είχε πάρει ατύπως το “πράσινο φως” από την Ουάσιγκτον…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνέχεια στην κόντρα με τον Κασσελάκη δίνει ο Ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα

Κουτσούμπας: Απότοκος του Μάαστριχτ είναι η ακρίβεια

Την πιθανότητα κυρώσεων στο Ισραήλ συζητούν οι ΥΠΕΞ της Ε.Ε.

Νετανιάχου: «Ατύχημα» το χτύπημα στη Ράφα-Διεθνής κατακραυγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα