ΑΘΗΝΑ
05:50
|
20.04.2024
Η απόσυρση του χρυσού μεταλλίου από τον Μαλαισιανό πρωταθλητή προκάλεσε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης "πόλεμο" Ουκρανίας-Μαλαισίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Πόλεμος” μεταξύ Μαλαισιανών και Ουκρανών φιλάθλων έχει ξεσπάσει μετά την ακύρωση του χρυσού μεταλλίου που κέρδισε ο Μαλαισιανός σφαιροβόλος Ζιγιάντ Ζολκεφλί επειδή ένας από τους διαιτητές θεώρησε ότι καθυστέρηση αδικαιολόγητα για τρία “ολόκληρα” λεπτά.

Εικόνα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου BBC, οι διαιτητές αρχικά είχαν αποφασίσει πως δικαιολογημένα ο Μαλαισιανός αθλητής καθυστέρησε να μεταβεί στον αγωνιστικό χώρο επειδή ο ίδιος (που είναι άτομο με νοητική στέρηση) και άλλοι τρεις συναθλητές του δεν άκουσαν ή δεν κατανόησαν σε γλώσσα που αντιλαμβάνονται τη στιγμή που έπρεπε να μεταβούν στο χώρο της αθλητικής αναμέτρησης.

Στη συνέχεια, ο Ζιγιάντ Ζολκεφλί συμμετείχε σε αγώνα σφαιροβολίας στην κατηγορία του και κατάφερε την καλύτερη επίδοση , παίρνοντας χρυσό μετάλλιο.

Ακολούθησαν οι διαμαρτυρίες της Ουκρανίας που φαίνεται πως “έπεισαν” έναν από τους διαιτητές που κήρυξε στη συνέχεια αδικαιολόγητη την τρίλεπτη καθυστέρηση του Μαλαισιανού ολυμπιονίκη, με αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί το χρυσό και να δοθεί στον δεύτερο καλύτερο, τον Ουκρανό Μαξίμ Κόβαλ που είχε πάρει το ασημένιο.

Η ανατροπή σε αυτό το αποτέλεσμα προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών από Μαλαισιανούς φιλάθλους που θεώρησαν υπεύθυνη την αντιπροσωπεία σφαιροβολίας της Ουκρανίας στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο. Οι καταιγιστικές διαμαρτυρίες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προκάλεσαν το χάστανγκ #Ziyad.

Κάποιοι έσπευσαν να παρατηρήσουν πως άσχετα με τον αθλητή στον οποίο κατέληξε το χρυσό, ο Ζιγιάντ κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ και όχι ο Μαξίμ Κόβαλ.

Άλλοι πιο θυμωμένοι άοκνα αναρτούσαν το ακόλουθο μήνυμα: ¨Δικαιοσύνη για τον #Ζιγιάντ. Ντροπή σου #Ουκρανία”

Άλλοι απλώς κατηγόρησαν την Ουκρανία για “κλοπή” του χρυσού μεταλλίου από έναν αθλητή που επάξια ήρθε πρώτος κάνοντας στην κατηγορία του νέο, παγκόσμιο ρεκόρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: Εξετάζονται εναλλακτικές για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Στον θρόνο του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς

Αντεπίθεση του Ιράν: Η τέχνη της προσποίησης πριν το «γκολ»

Στον τελικό του Μόντε Κάρλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα