ΑΘΗΝΑ
02:44
|
19.05.2024
"Τώρα το θέμα είναι να σταματήσουμε αυτήν την τάση και να την αντιστρέψουμε" είπε ο αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Ανησυχία” για το ενδεχόμενο εκλογής μιας αριστερής κυβέρνησης στη Γερμανία εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ, καλώντας τους υποστηρικτές του κόμματός του να ανατρέψουν τα δημοσκοπικά δεδομένα.

Μετά από τηλεδιάσκεψη του προεδρείου της CSU στο Μόναχο, ο Ζέντερ είπε:

«Η κατάσταση είναι πράγματι πολύ σοβαρή και ανησυχητική αν λάβει κανείς υπόψη την δημοσκοπική τάση και τους απόλυτους αριθμούς των δημοσκοπήσεων. Τώρα το θέμα είναι να σταματήσουμε αυτήν την τάση και να την αντιστρέψουμε. Οι ομοσπονδιακές εκλογές δεν έχουν ακόμη διεξαχθεί. Όλα είναι ακόμη πιθανά. Ο χρόνος τελειώνει, αλλά ακόμα και στα τελευταία δέκα λεπτά ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, όλα είναι ακόμα πιθανά. Μπορούμε ακόμα να κερδίσουμε τα πάντα. Αλλά μπορεί επίσης και να χάσουμε. Εφιστώ την προσοχή στο ενδεχόμενο να σχηματισθεί μετεκλογικά μια αριστερή κυβέρνηση».

Ο Ζέντερ και ο Γενικός Γραμματέας της CSU Μάρκους Μπλουμε προετοιμάζουν ήδη ψυχολογικά το κόμμα τους για ενδεχόμενες κακές δημοσκοπήσεις και κακά εκλογικά αποτελέσματα και στην Βαυαρία.

Σε προηγούμενες ομοσπονδιακές εκλογές, στις οποίες δεν είχε τεθεί θέμα Βαυαρού υποψήφιου για την καγκελαρία, οι Χριστιανοκοινωνιστές ελάμβαναν κατά μέσο όρο 6% έως 8% πάνω από το ομοσπονδιακό ποσοστό Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών.

Σε σχέση με τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις για τα δύο αδελφά κόμματα συνολικά, αυτό μπορεί να αντιστοιχεί σε ποσοστό μικρότερο του 30% για το CSU.

Στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017 το ποσοστό του ανήλθε στην Βαυαρία στο 38,8 %.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα