ΑΘΗΝΑ
10:25
|
25.04.2024
Χρήση χημικών κατά μαθητών και φοιτητών στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαθητές και φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας ζητώντας την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής από τις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και της εισόδου της ειδικής αστυνομικής δύναμης στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.  

Η αστυνομία κάλεσε τους μαθητές και φοιτητές να διαδηλώσουν σε μία λωρίδα ενώ προχώρησε σε ρίψη χημικών στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος.

Τα μικροεπεισόδια που σημειώθηκαν λίγο πριν τις 13.00 εκτονώθηκαν γρήγορα με τους συγκεντρωμένους να συνεχίζουν την πορεία. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες αργότερα σημειώθηκε νέα ένταση. 

Εκτός από την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, η κινητοποίηση αποσκοπεί και στο να εγκριθούν τα εκατοντάδες ολιγομελή τμήματα στη β/βάθμια πανελλαδικά, να διοριστούν άμεσα οι πολλές χιλιάδες αναπληρωτές που χρειάζονται στα σχολεία καθώς και να ανοίξουν τα σχολεία με ασφαλή μέτρα για όλους.

Αφότου ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ που επιβεβαίωσαν απόλυτα τις εκτιμήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος για τα αποτελέσματα των αντιδραστικών και αντιλαϊκών επιλογών της κυβέρνησης.  Συγκεκριμένα, 40.000 υποψήφιοι, τα 2/5 του συνόλου, έμειναν έξω από τα ΑΕΙ, 18.000 θέσεις σε δεκάδες τμήματα έμειναν κενές, ενώ 22.000 υποψήφιοι ΓΕΛ δεν έκαναν καν μηχανογραφικό, αφού η ΕΒΕ δεν τους το επέτρεψε.

Στις 7μμ στα Προπύλαια θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα