ΑΘΗΝΑ
20:13
|
19.04.2024
Το έργο εκτιμάται στα 4 έως 6 εκατ. στερλίνες, τιμή που θεωρείται έως και έξι φορές μεγαλύτερη από ό,τι στην πρώτη πώληση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 14 Οκτωβρίου διατίθεται και πάλι προς πώληση σε δημοπρασία στο Λονδίνο πίνακας του γνωστού Βρετανού καλλιτέχνη Banksy με θέμα που είχε αυτοκαταστραφεί σε δημοπρασία του 2018.

Τότε, δευτερόλεπτα μετά την πώλησή του, ένας καταστροφέας εγγράφων που ήταν κρυμμένος στο πλαίσιο του πίνακα, έκανε “σκόνη” το μισό κάτω μέρος του, που δείχνει ένα κοριτσάκι που κρατά ένα κόκκινο μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς. Στο τέλος του συμβάντος αυτό που έμεινε ακέραιο από τον πίνακα ήταν το μπαλόνι σε άσπρο φόντο.

Εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s σχολίασε το γεγονός σαν το “θεαματικότερο καλλιτεχνικό happening του 21ου αιώνα” ισχυριζόμενος πως πρόκειται για “κληρονομιά της αντισυστημικής τέχνης που άρχισε με το κίνημα Dada και τον Marcel Duchamp”.

Ο πίνακας τότε είχε ονομασία “Το Κορίτσι με το Μπαλόνι”. Ο πίνακας σήμερα έχει ακριβώς το ίδιο θέμα με αυτόν που αυτοκαταστράφηκε το 2018 με την ονομασία: «Η Αγάπη βρίσκεται στα Σκουπίδια»

Το έργο εκτιμάται στα 4 έως 6 εκατ. στερλίνες, τιμή που θεωρείται έως και έξι φορές μεγαλύτερη από ό,τι στην πρώτη πώληση σε μία συλλέκτιδα που δεν κατονομάσθηκε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Συναυλίες Λατρευτικής Μουσικής στο Μουσείο της Ακρόπολης

Η Χάρις Αλεξίου σε εκστρατεία του Spotify στην Τάιμς Σκουέαρ της Ν.Υόρκης

Εκθεση φωτογραφίας για τα Τέμπη στη Λάρισα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα