ΑΘΗΝΑ
07:14
|
16.04.2024
Ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε πως έρχονται περιοριστικά μέτρα και για τους ιδιώτες γιατρούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους 6.412 ανέρχονται οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί του ΕΣΥ που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε από το Βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, που υπεραμύνθηκε της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών αναφερόμενος σε στοιχεία που καταδεικνύουν τη θετικότητά του.

Ο υπουργός επίσης προανήγγειλε πως έρχονται περιοριστικά μέτρα και για τους ιδιώτες γιατρούς.

Συγκεκριμένα ο κ. Πλεύρης ανέφερε:

«Είχε αποτέλεσμα η υποχρεωτικότητα; Είχε! Θα το δείτε από τα στοιχεία. Υπήρχε νοσοκομείο με 35% εμβολιασμένους και τώρα το ποσοστό βρίσκεται στο 87%. Οι αναστολές με τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι στις 6.412. Αυτά τα στοιχεία θα αλλάξουν προς τα πάνω, γιατί υπάρχουν και άνθρωποι σε αναρρωτικές. Έχουμε ένα ποσοστό που μας δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστούμε το Σύστημα Υγείας» και συμπλήρωσε ότι «στο ΕΚΑΒ έχουν βγει σε αναστολή 500 άτομα εκ των οποίων τα 100 είναι πληρώματα, σε σύνολο 4.000».

Επεσήμανε δε ότι, μεταξύ προάσπισης της δημόσιας Υγείας και της προσωπικής επιλογής η κυβέρνηση επιλέγει σταθερά την υγειονομική ασφάλεια των πολιτών ως κεντρική προτεραιότητα.

Σχετικά με τους ιδιώτες γιατρούς, υπογράμμισε:. Θα φέρουμε στο επόμενο διάστημα ρύθμιση για τις συνέπειες και για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες ιατρούς» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Όσοι ιατροί δεν εμβολιάζονται δεν θα μπορούν να είναι στο ΕΣΥ και δεν θα μπορούν να κάνουν πράξη στις ιδιωτικές κλινικές. Αν εμβολιαστούν θα έχουν την δυνατότητα να επιστρέψουν αμέσως».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα