ΑΘΗΝΑ
22:33
|
18.10.2021
H μικρή Αμάλ έφτασε στον τελευταίο σταθμό της στη χώρα, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H μικρή Αμάλ, η 9χρονη προσφυγοπούλα από τη Συρία, έφτασε στον τελευταίο σταθμό της στη χώρα, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, κι ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει την Ελλάδα από το λιμάνι του Πειραιά, το Σάββατο, 4 και την Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου.

Ο περίπατος ξεκίνησε στις 19:30 από το Πέτρινο Ρολόι στο Πασαλιμάνι με περπάτημα προς το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, μέσω της Γρηγορίου Λαμπράκη και με μια στάση στο ‘Αγαλμα της Μητέρας.

Αφού διέσχισε τη χώρα, η μικρή Αμάλ, η μεγάλη μαριονέτα με ύψος 3,5 μέτρα, έφτασε στον Πειραιά, για να φωτίσει τις ιστορίες εκατομμυρίων παιδιών προσφύγων, πολλών χωρισμένων από τις οικογένειές τους και να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας, όπως ακριβώς φανερώνει στη γλώσσα της το όνομά της.

«Μη μας ξεχνάτε» είναι το μήνυμα που μεταφέρει σ’ αυτό το γενναίο ταξίδι της η μικρή Αμάλ, που ξεκίνησε από τη Συρία για να διασχίσει την Ευρώπη, αναζητώντας τη μητέρα της στη γη που απλώνεται μπροστά της. Περπατά από χώρα σε χώρα, γνωρίζει άλλα παιδιά και μεγάλους, πάντα με την ελπίδα πως κάπου θα υπάρχει γι’ αυτήν το σπίτι που θα μείνει, θα μεγαλώσει, θα μορφωθεί και θα φτιάξει τον δικό της κόσμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γκάντι με τακούνια; Ο “Γκάρντιαν” για το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας

“Το Κορίτσι με το Μπαλόνι” πουλήθηκε έναντι 21,8 εκατ. ευρώ

Ρωσία: Ηθοποιός σκοτώθηκε εν ώρα παράστασης

Τώρα Μέρκελ και σε…συλλεκτικό χειροποίητο αρκουδάκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα