ΑΘΗΝΑ
08:31
|
25.04.2024
H μικρή Αμάλ έφτασε στον τελευταίο σταθμό της στη χώρα, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H μικρή Αμάλ, η 9χρονη προσφυγοπούλα από τη Συρία, έφτασε στον τελευταίο σταθμό της στη χώρα, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, κι ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει την Ελλάδα από το λιμάνι του Πειραιά, το Σάββατο, 4 και την Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου.

Ο περίπατος ξεκίνησε στις 19:30 από το Πέτρινο Ρολόι στο Πασαλιμάνι με περπάτημα προς το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, μέσω της Γρηγορίου Λαμπράκη και με μια στάση στο ‘Αγαλμα της Μητέρας.

Αφού διέσχισε τη χώρα, η μικρή Αμάλ, η μεγάλη μαριονέτα με ύψος 3,5 μέτρα, έφτασε στον Πειραιά, για να φωτίσει τις ιστορίες εκατομμυρίων παιδιών προσφύγων, πολλών χωρισμένων από τις οικογένειές τους και να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας, όπως ακριβώς φανερώνει στη γλώσσα της το όνομά της.

«Μη μας ξεχνάτε» είναι το μήνυμα που μεταφέρει σ’ αυτό το γενναίο ταξίδι της η μικρή Αμάλ, που ξεκίνησε από τη Συρία για να διασχίσει την Ευρώπη, αναζητώντας τη μητέρα της στη γη που απλώνεται μπροστά της. Περπατά από χώρα σε χώρα, γνωρίζει άλλα παιδιά και μεγάλους, πάντα με την ελπίδα πως κάπου θα υπάρχει γι’ αυτήν το σπίτι που θα μείνει, θα μεγαλώσει, θα μορφωθεί και θα φτιάξει τον δικό της κόσμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε δημοπρασία ο εξαφανισμένος για 100 χρόνια πίνακας του Κλιμτ

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιστρέφει με δανεισμό λεηλατημένα αντικείμενα της Γκάνας μετά από 150 χρόνια

Η Φίνος Φιλμ αποχαιρετά τον Γιάννη Φέρτη με ένα συγκινητικό βίντεο

Η Rowling τάχθηκε υπέρ του Voldemort και κατέστρεψε μια γενιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα