ΑΘΗΝΑ
23:06
|
24.04.2024
Βυθίστηκε και ο τελευταίος σωλήνας του αγωγού που αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στον επόμενο μήνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Oι πρώτες παραδόσεις φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσω του πολυσυζητημένου ρωσο-γερμανικού αγωγού της Βαλτικής Θάλασσας Nord Stream 2 προγραμματίζεται να αρχίσουν μέσα στον ερχόμενο Οκτώβριο, καθώς σήμερα εκπρόσωπος του φορέα εκμετάλλευσης ανακοίνωσε πως συγκολλήθηκε και ο τελευταίος σωλήνας του τεράστιου δικτύου, που προκαλεί την ενόχληση ανταγωνιστικών αμερικανικών εταιριών φυσικού αερίου.

Η πρώτη παράδοση φυσικού αερίου αναμένεται τον Οκτώβριο.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας του Nord Stream 2 AΕ αναφέρεται ότι βυθίστηκε ο τελευταίος σωλήνας του αγωγού ο οποίος και συνδέθηκε με το τμήμα του αγωγού που έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση. Μετά και από αυτήν την σύνδεση, θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω προετοιμασίες πριν από την έναρξη λειτουργίας του αγωγού.

Η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom αναμένεται πως θα χρησιμοποιήσει για τις πρώτες παραδόσεις φυσικού αερίου αρχικά το πρώτο σκέλος του αγωγού που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο.

Ο αγωγός ανέδειξε μέρος των ανταγωνιστικών σχέσεων ΗΠΑ-Γερμανίας, καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ επικρίθηκε σφοδρά από τις ΗΠΑ, ιδιαίτερα επί του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που είχε απειλήσει με κυρώσεις.

Η λειτουργία του αγωγού προκαλεί επίσης “ανησυχία” σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που φοβούνται πως θα χάσουν μειονεκτήματα από την λειτουργία του. Υπήρξαν επίσης αντιστάσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εκπροσώπους της αντιπολίτευσης στη Γερμανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα