ΑΘΗΝΑ
19:42
|
25.04.2024
Τα κονδύλια της κυβέρνησης για την στήριξη του ΕΣΥ στη διαχείριση της πανδημίας μόνον φέτος ανέρχονται σε 34 δισ. λίρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόσθετο κονδύλι ύψους 5,4 δισεκατομμυρίων στερλίνων για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) ανακοίνωσε απόψε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί η καλύτερη διαχείριση της πανδημίας συμπεριλαμβανομένων των καθυστερήσεων σε θεραπείες άλλων ασθενειών που συσσωρεύτηκαν εξαιτίας της.

Σε ανακοίνωσή του τόνισε:

Θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι το NHS έχει ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσει καθυστερήσεις σε θεραπείες που σχετίζονται με την Covid και να βοηθήσει τις υπηρεσίες υγείας να ανακάμψουν καλύτερα από τη χειρότερη πανδημία του τελευταίου αιώνα.

Αυτή η τελευταία οικονομική ενίσχυση ανεβάζει το συνολικό ύψος των κυβερνητικών κονδυλίων προς υπηρεσίες υγείας για την Covid-19 σε 34 δισεκατομμύρια λίρες φέτος, μετά από 63 δισεκατομμύρια λίρες πέρυσι.

Σε κυβερνητική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο προϋπολογισμός του NHS για θεραπείες εκτός Covid αυξήθηκε επίσης από 130 σε 136 δισεκατομμύρια λίρες.

Η πανδημία της Covid-19 αύξησε την πίεση στο NHS, ένα κάποτε ζηλευτό σύστημα δωρεάν παροχής υπηρεσιών υγείας.

Τις επόμενες μέρες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ ενδέχεται να ανακοινώσουν μία συμφωνία για χρηματοδότηση 10 δισεκατομμυρίων λιρών των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας μέσα από αύξηση κοινωνικών εισφορών σε εταιρείες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος κυρώσεων κατά του Ιράν από ΗΠΑ,Βρετανία,Καναδά

Μακρόν: Η Ευρώπη κινδυνεύει να πεθάνει

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Με προσάρτηση της Δυτικής Όχθης απειλεί Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα