ΑΘΗΝΑ
08:54
|
07.10.2022
Τροφή σε χιουμοριστικά σκίτσα δίνει η μεγάλη απόδραση των έξι Παλαιστινίων ισοβιτών από τις ισραηλινές φυλακές ασφαλείας, Γκιλμπόα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τροφή σε χιουμοριστικά σκίτσα και φωτογραφικά κολάζ κάθε λογής δίνει από νωρίς σήμερα η απόδραση έξι Παλαιστινίων ισοβιτών από τις φυλακές ασφαλείας Γκιλμπόα του βορείου Ισραήλ.

Εικόνα

Οι δραπέτες ηλικίας από 26 ώς 49 ετών (κάποιοι εκ των οποίων ήταν στελέχη της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ) δεν είχαν καταδικαστεί σε ισόβια για κακουργήματα αλλά για αντιστασιακή δράση. Είναι δε χαρακτηριστικό πως ώρες μετά την απόδραση οι αρμόδιες αρχές δεν εξέδωσαν ανακοίνωση για επαγρύπνιση στους περιοίκους των φυλακών ‘ασφαλείας”.

Εικόνα

Ωστόσο, η απόδρασή τους από τις φυλακές ήρθε σαν χαστούκι στην κυβέρνηση του νέου πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ καθώς το Ισραήλ είναι μία χώρα, που ανάμεσα στα άλλα, καμαρώνει ιδιαίτερα για τα επιτεύγματά του στον τομέα της ασφάλειας και της “άμυνας” σε βάρος των Παλαιστινίων που ζουν στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης.

Σε κάθε περίπτωση η ιστορία έδωσε αφορμή μεγάλης έμπνευσης σε σκιτσογράφους και μη, με στόχο αιχμηρών σχολίων και τον πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ…

Εικόνα

Άλλοι μίλησαν για την “παλαιστινιακή εκδοχή του σήριαλ Prison break.

Palestinian prisoners escape from high-security prison - Cartoon [Sabaaneh/Middle East Monitor]
Εικόνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τρόφιμα: «Κόλαση επί της Γης» και Χάος βλέπει ο ΟΗΕ

«Η Αμερική έπεσε ξανά στα… γόνατά μας»

Χάρη Μπάιντεν σε φυλακισμένους για «απλή κατοχή» μαριχουάνας

Νέος απολογισμός θυμάτων στο ναυάγιο της Λέσβου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα