ΑΘΗΝΑ
12:53
|
20.04.2024
Νέο δημοσκοπικό “σοκ” για τους Συντηρητικούς και απειλές από την Καγκελάριο στην τελευταία της ομιλία στην Μπούντεσταγκ για το “ακροαριστερό” Die Linke.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, στην τελευταία της ομιλία στην ομοσπονδιακή βουλή της χώρας, Μπούντεσταγκ, ζήτησε από τους Γερμανούς πολίτες να μην γυρίσουν την πλάτη τους στον συνασπισμό των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) και να στηρίξουν τον υποψήφιο για την καγκελαρία, Άρμιν Λάσετ. Την ίδια ώρα, νέα δημοσκόπηση της εταιρείας “Forsa” για λογαριασμό των δικτύων RTL/n-tv διαπιστώνει την άνετη επικράτηση των Σοσιαλδημοκρατών στις επικείμενες εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου ενώ μόλις το 19 % των Γερμανών θα ψήφιζε την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU). Το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) παραμένει στην πρώτη θέση με ποσοστό 25%. Ακολουθούν οι Πράσινοι με 17%, το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) με 13 % , το κόμμα “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD) με 11% και η Αριστερά του Die Linke με 6%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόμμα της Μέρκελ πέφτει για πρώτη φορά στην ιστορία του κάτω από το 20%, όπως σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.

Στην ομιλία της στη Βουλή η Άνγκελα Μέρκελ χρησιμοποίησε το χαρτί του εκφοβισμού αποκαλώντας το Die Linke “κόμμα της άκρας Αριστεράς”. “Σε λίγες ημέρες οι πολίτες έχουν την επιλογή: είτε να στηρίξουν μια κυβέρνηση των Σοσιαλδημοκρατών με τους Πράσινους που θα στηρίζει ή δεν θα αποκλείει τη συμμετοχή του ακροαριστερού Die Linke είτε μια ομοσπονδιακή κυβέρνηση των CDU/CSU με επικεφαλής τον Άρμιν Λάσετ – μια ομοσπονδιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε ένα εκσυγχρονιστικό μέλλον”, είπε η καγκελάριος Μέρκελ.


Στη συνέχεια η Μέρκελ άσκησε δριμεία κριτική στον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία, Όλαφ Σολτς, επισημαίνοντας ότι, με την πανδημία δεν έχουμε τελειώσει ακόμη κι ότι είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός των πολιτών. Ο υποψήφιος του SPD έδωσε στους αντιπάλους του αφορμή για κριτική, όταν, σε μια προσπάθεια να πείσει τους συμπολίτες του να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς περί “πειραματικών εμβολίων”, δήλωσε: “Πενήντα εκατομμύρια έχουν τώρα εμβολιαστεί πλήρως. Ήμασταν όλοι τα πειραματόζωα για όποιον περίμενε μέχρι τώρα. Για αυτό και, ως ένας από τα 50 εκατομμύρια, λέω ότι πήγε καλά. Παρακαλώ να συμμετάσχετε!” δήλωσε ο Όλαφ Σολτς κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας.

Η Μέρκελ υποστήριξε ότι ο Λάσετ θα ηγηθεί μιας κυβέρνησης που στηρίζει τη “σταθερότητα, την αξιοπιστία, το μέτρο και τη μεσαία τάξη – και αυτό ακριβώς χρειάζεται η Γερμανία». Παίρνοντας τον λόγο ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών είπε στη Μπούντεσταγκ: “Η χώρα χρειάζεται μια νέα αρχή και ελπίζω και είμαι βέβαιος ότι θα την πετύχει”.

Με πληροφορίες από Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα