ΑΘΗΝΑ
05:47
|
20.04.2024
Παρατάθηκε ως τις 20.00 το λαϊκό προσκύνημα λόγω των πολλών δεκάδων που περίμεναν στην ουρά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κλίμα συγκίνησης συνεχίστηκε και σήμερα στο εκκλησάκι των Αγίου Ελευθερίου/Παναγίας Γοργοεπήκοου, δίπλα στη Μητρόπολη Αθηνών, το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Μίκη Θεοδωράκη.

Πλήθος κόσμου περίμενε υπομονετικά στη μεγάλη ουρά που είχε σχηματιστεί από το πρωί στο πεζοδρόμιο επί της οδού Μητροπόλεως για το «τελευταίο αντίο» στον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη και πολιτικό.

Με ένα λουλούδι στο χέρι, συνήθως κόκκινο τριαντάφυλλο ή γαρύφαλλο, και τηρώντας όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού, άνθρωποι όλων των ηλικιών παρέμεναν ήσυχοι έως ότου έρθει η σειρά τους για να αποχαιρετίσουν τον μεγάλο δημιουργό.

Μεταξύ αυτών και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός και ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς που ήρθαν στη Μητρόπολη λίγο μετά τις 15:30.

Και απόψε, το λαϊκό προσκύνημα παρατάθηκε κατά μία ώρα με σκοπό να σταματήσει στις 20.00 καθώς πολλές δεκάδες πολίτες που παρέμεναν στην ουρά, αντέδρασαν κατά τις 19.00 όταν η αστυνομία πήγε να κλείσει την πόρτα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης.

Το λαϊκό προσκύνημα ολοκληρώνεται αύριο, Τετάρτη, από τις 10 το πρωί έως τις 14:00, προκειμένου να πραγματοποιηθεί στη συνέχεια η τελετή αποχαιρετισμού με τη συμμετοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ακολούθως, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, για να γίνει η κηδεία την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα