ΑΘΗΝΑ
11:45
|
19.04.2024
Η σημαντική αύξηση των Λιβανέζων μεταναστών παρατηρείται μετά την περσινή πολύνεκρη έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρέσβης του Λιβάνου στην Κύπρο, Κλοντ αλ Χατζάλ διαπίστωσε την σημαντική αύξηση οικογενειών Λιβανέζων μεταναστών στην Κύπρο λόγω της κρίσης που πλήττει τη χώρα του από το 2019.

Όπως είπε, ο αριθμός των οικογενειών που εγκαταστάθηκαν στο νησί σημείωσε «σημαντική αύξηση» ειδικά από την καταστροφική έκρηξη στις 4 Αυγούστου 2020 στο λιμάνι της Βηρυτού, που σκότωσε πάνω από 200 ανθρώπους.

Ο Λιβανέζος πρέσβης υπενθύμισε ότι και την δεκαετία του 1980, στο απόγειο του εμφυλίου πολέμου, περίπου 100.000 οικογένειες Λιβανέζων είχαν και τότε καταφύγει στην Κύπρο. Στη συνέχεια πάντως πολλοί επέστρεψαν μετά τη σύγκρουση στο Λίβανο.

Την ίδια διαπίστωση κάνει σε πρόσφατο ρεπορτάζ του το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων που επίσης καταγράφει πως τους τελευταίους μήνες πολλοί Λιβανέζοι μεταναστεύουν στην Κύπρο, μαζί με τις οικογένειές τους.

Παράλληλα,η Κύπρος προσελκύει και εταιρείες και επενδυτές από τον Λίβανο. Στελέχη του κυπριακού υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας επισήμαναν πως πέρσι εισήχθη γρήγορη διαδικασία για την ίδρυση ξένων εταιρειών στο νησί που οδήγησε τουλάχιστον επτά Λιβανέζικες εταιρείες να μετεγκατασταθούν με σχεδόν 200 υπαλλήλους, συνοδευόμενους από τις οικογένειές τους. Με αυτόν τον νέο μηχανισμό, η διαδικασία διαρκεί τώρα 10 έως 15 ημέρες αντί για δύο έως τρεις μήνες.

Επιπλέον, οι κυπριακές τράπεζες προσφέρουν πιο εύκολα δάνεια σε Λιβανέζους πολίτες των οποίων οι μισθοί καταβάλλονται σε δολάρια ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι τελευταίες 14 υποψηφιότητες της Νέας Αριστεράς για τις Eυρωεκλογές

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Πετρέλαιο: Άλμα στα 90 δολάρια μετά την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν

Η Μάρω Δουκα υποψήφια με την Νέα Αριστερά στις Ευρωεκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα