ΑΘΗΝΑ
02:54
|
25.04.2024
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη δώσει εντολή στον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εμβολιασμός των παιδιών άνω των 12 χρόνων κατά της νόσου Covid-19 θα μπορεί να γίνεται και από τους ιδιώτες παιδιάτρους στα ιατρεία τους, έπειτα από απόφαση που ελήφθη σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή στον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, να ενταχθούν και οι ιδιώτες παιδίατροι στην επιχείρηση “Ελευθέρια”.

Να σημειωθεί, πάντως, πως τα παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών λαμβάνουν μόνο εμβόλια mRNA και αυτό δημιουργεί τεχνικό ζήτημα αφού οι συνθήκες φύλαξης των εμβολίων αυτών είναι πιο περίπλοκες από εκείνες των άλλων εμβολίων.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είχε προαναγγείλει πρωί την πιθανή επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, αλλά και τη συμμετοχή των παιδιάτρων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

“Για τα παιδιά, η αιχμή του δόρατος είναι οι παιδίατροι. Προφανώς και οι παιδίατροι πρέπει να μπουν στο παιχνίδι για να πείσουν με τις γνώσεις τους και να κάνουν και οι ίδιοι εμβόλια. Αναζητούνται τρόποι και πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις προς την κατεύθυνση αυτή για να μπουν οργανωμένα οι παιδίατροι σε αυτή την ιστορία”, ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Οι παιδίατροι είχαν θέσει το θέμα στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Το αίτημα ετέθη στην κυβέρνηση από την Ομοσπονδία των Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων σε συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στα τέλη Αυγούστου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα