ΑΘΗΝΑ
10:30
|
24.04.2024
O Τζέισον Μίλερ ανακρίθηκε για τρεις ώρες από τους Βραζιλιάνους αστυνομικούς ως ύποπτος "αντιδημοκρατικής δραστηριότητας".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζέισον Μίλερ, ιδρυτής της νέας πλατφόρμας Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης Gettr για την λεγόμενη “Εναλλακτική Δεξιά” προσήχθη σήμερα σε αστυνομικό τμήμα της πρωτεύουσας της Βραζιλίας, Μπραζίλια, ως ύποπτος “αντιδημοκρατικής δραστηριότητας” μετά τη συνάντηση που είχε με τον Βραζιλιάνο Πρόεδρο Ζαίρ Μπολσονάρου.

Ο Μίλερ σύμφωνα με πληροφορίες βρετανικών ΜΜΕ ανακρίθηκε για περίπου τρεις ώρες και μετά αφέθηκε ελεύθερος να επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος αρνήθηκε τα περί “αντιδημοκρατικών δραστηριοτήτων” εξηγώντας ότι μετέβη στη Βραζιλία για να συμμετάσχει στην “Συνδιάσκεψη της Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης” CPAC στην Βραζιλία.

Ο Τζέισον τον Ιούνιο του 2021 αποχώρησε από την ομάδα συμβούλων του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ιδρύοντας το “εναλλακτικό” Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης GETTR, σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει νέα πλατφόρμα διαλόγου πολύ συντηρητικών, αντιδραστικών και ακροδεξιών πολιτών. Αφορμή έδωσε ο “εξοστρακισμός’ του Ντόναλντ Τραμπ από μεγάλα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (π.χ. Twitter, Facebook) μετά τα έκτροπα της 6ης του περασμένου Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον από χιλιάδες υποστηρικτές του.

Η εμφάνιση του Τζέισον Μίλερ συνέπεσε με την σημερινή μέρα, κατά την οποία εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές του Μπολσονάρου ετοιμάζονται να κάνουν μαζικές πορείες υποστήριξης του Βραζιάνου προέδρου.

Χτες δεκάδες Ευρωπαίοι και Αμερικανοί νυν και πρώην πολιτικοί αρχηγοί, πρωθυπουργοί, βουλευτές προειδοποίησαν για το ενδεχόμενο η κινητοποίηση των υποστηρικτών του Μπολσονάρο να μετεξελιχθεί σε έκτροπα παρόμοια με εκείνα του περασμένο Γενάρη στην Ουάσιγκτον ή ακόμη και σε απόπειρα πραξικοπήματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάλπες στη Βόρεια Μακεδονία και στο βάθος η ευρωπαϊκή πορεία

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Δεν κλείνει με τη συνάντηση Ιερώνυμου-Μητσοτάκη το ζήτημα «ομόφυλα ζευγάρια»

Σχέδιο Ανάν: Το βροντερό όχι των Ελληνοκυπρίων, η  εξαγορά των συνειδήσεων και οι παραχαράκτες

Το μεγάλο «Όχι» του 2004: Η δεύτερη επανάσταση των Κυπρίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα