ΑΘΗΝΑ
17:43
|
25.04.2024
Εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο προανήγγειλε μιλώντας στο OPEN η υπουργός Παιδείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή “Ώρα Ελλάδος”,προανήγγειλε ότι θα δημιουργηθούν εμβολιαστικά κέντρα σε κάθε πανεπιστημιακό εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Μίλησε για τα ποσοστά εμβολιασμένων εκπαιδευτικών και παιδιών, αλλά και για το αμφιλεγόμενο καθημερινό testing που θα γίνεται εφόσον εμφανιστεί κρούσμα σε τάξη.

“Το εμβόλιο για τον κορονοϊό αλλάζει πλήρως τον χάρτη”, είπε η Νίκη Κεραμέως ισχυριζόμενη πως “πέρσι κλείναμε το τμήμα με λίγα κρούσματα για να προστατεύσουμε τα σπίτια. Φέτος όμως τα σπίτια είναι θωρακισμένα”.

Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι τα πρωτόκολλα για τις περιπτώσεις κρουσμάτων σε σχολική αίθουσα ακολουθούν τη διεθνή τάση σημειώνοντας ότι “σε περίπτωση κρούσματος όλο το τμήμα θα κάνει δύο rapid test δωρεάν από το κράτος ενώ τα παιδιά που θα είναι πιο κοντά στο κρούσμα θα κάνουν σχεδόν κάθε ημέρα τεστ ενώ οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν self test”.

“Κανείς δεν θα μπαίνει σε τάξη χωρίς κάλυψη», τόνισε η υπουργός Παιδείας, υπενθυμίζοντας ότι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα με δική τους ευθύνη και δικό τους κόστος”.

“Η εκπαίδευση προβλέπεται αποκλειστικά δια ζώσης” για τα πανεπιστήμια τόνισε, προσθέτοντας πως “για να προσέρχεται κανείς σε αυτήν θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος ή να διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης 6μηνου. Για τους υπόλοιπους που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει προβλέπεται η διεξαγωγή δύο εργαστηριακών τεστ την εβδομάδα με δικό τους κόστος”.

Τέλος ανακοίνωσε ότι “έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις” για εμβολιαστικά κέντρα στα πανεπιστήμια, σημειώνοντας ότι “θα υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο”.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι “δεν δικαιολογείται απουσία μαθητή επειδή ο γονιός του φοβάται να το στείλει για μάθημα λόγω κρούσματος στην τάξη”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Τον ΚΟΣΜΟ ενόψει ευρωεκλογών παρουσίασε ο Πέτρος Κόκκαλης

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα