ΑΘΗΝΑ
07:15
|
25.04.2024
Τα εγκαίνια έδωσαν αφορμή για την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών στην Τρίπολη και την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Ντμπεϊμπά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην τελετή επαναλειτουργίας της γερμανικής πρεσβείας στην Τρίπολη της Λιβύης παρέστη σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, σε μία προσπάθεια να αναδείξει τη συνέχιση του ρόλου της χώρας του στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις μίας χώρας που προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά την καταστροφική επέμβαση των ΗΠΑ το 2011.

Ο Χάικο Μάας συμμετέιχε στα εγκαίνια τονίζοντας, σε σχετική ανάρτησή του στο Τουίτερ, πως το σαφές μήνυμα της Γερμανίας είναι πως
“παραμένει στο πλευρό της Λιβύης και υποστηρίζει την πολιτική διαδικασία” μετά την δεύτερη διεθνή διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στο Βερολίνο.

“Τώρα εμβαθύνουμε στη δέσμευσή μας με την επαναλειτουργία της γερμανικής πρεσβείας μας στην Τρίπολη” ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Μετά τα εγκαίνια της γερμανικής πρεσβείας,ο Χάικο Μάας μετέβη στο πρωθυπουργικό μέγαρο στην Τρίπολη, όπου συνάντησε τον μεταβατικό πρωθυπουργό Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά. Εκτίμησε πως η κυβέρνηση “ενότητας” έχει πετύχει ως τώρα “πολλά στο δρόμο προς την ειρήνη” διακρίνοντας ωστόσο πως παραμένει ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης, μεταξύ άλλων και λόγω της παραμονής ξένων (Τούρκων…) στρατιωτών και μισθοφόρων. Επανέλαβε πως αυτές οι δυνάμεις θα πρέπει να φύγουν από το λιβυκό έδαφος και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την ομαλή διεξαγωγή των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί (εκτός απροόπτου) για τις 24 Δεκέμβρη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

War: What is it good for? Absolutely nothing

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα