ΑΘΗΝΑ
05:29
|
19.04.2024
Φώφη Γεννηματά: “Πάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, να τελειώνουμε και να κερδίσουμε”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερις υποψήφιοι διεκδικούν την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Πρόκειται για τους: Φώφη Γεννηματά (νυν πρόεδρος), Ανδρέα Λοβέρδο (βουλευτής), Νίκο Ανδρουλάκη (ευρωβουλευτής) και Χάρη Καστανίδη (βουλευτής).  Η πιθανότητα εμπλοκής του Παύλου Γερουλάνου, ως πέμπτου υποψηφίου για την προεδρία, απομακρύνεται.

Το χρονοδιάγραμμα μέχρι την κάλπη

Η Φώφη Γεννηματά μεταβαίνει στην ΔΕΘ την άλλη Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου.

Όπως εκτιμάται, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να συνεδριάσει -αφού προηγηθούν και οι απαραίτητες επαφές με τους υποψηφίους- μία εβδομάδα αργότερα (περί τις 22/9).

Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου (25-26/9) ή το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου (2-3/10).

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το καταστατικό του ΚΙΝΑΛ, θα αναλάβει φράση η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ), το κεντρικό όργανο διοργάνωσης των διαδικασιών εκλογής προέδρου από τη βάση. Αποτελείται από 11 μέλη που αναδεικνύονται από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και πρόεδρος είναι ο Θόδωρος Καπετανάκης.

Σύμφωνα με πληροφορείται του iefimerida.gr, το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά, που συνεδρίασε το πρωί, θα εισηγηθεί να συνέλθει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στην οποία θα κληθεί και η Επιτροπή Δεοντολογίας (ΕΔΕΚΑΠ) προκειμένου να εισηγηθεί εκλογές στον συντομότερο δυνατό χρόνο, ακόμη και εντός του Οκτωβρίου. Η Φώφη Γεννήματα είπε σε συνεργάτες της: “Πάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, να τελειώνουμε με τις διαδικασίες και να κερδίσουμε. Με διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες. Η ΕΔΕΚΑΠ θα εισηγηθεί αναλυτικά στην Κεντρική Επιτροπή”.

Πηγή: iefimerida.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα