ΑΘΗΝΑ
06:22
|
26.04.2024
Ο 50χρονος γιατρός Χαζίμ αλ Τζουλάνι έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των Ισραηλινών με το πρόσχημα "της απόπειρας επίθεσης με μαχαίρι".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παλαιστίνιος γιατρός έπεσε το απόγευμα νεκρός από πυρά Ισραηλινών αστυνομικών με το πρόσχημα πως προσπάθησε “να τους επιτεθεί με μαχαίρι” στην παλιά πόλη της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Πρόκειται για τον Δρ.Χαζίμ Τζουλάνι ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στην συνοικία Μπαμπ αλ Μάντζιλις που βρίσκεται κοντά στο τέμενος Αλ Άκσα.

Το φονικό διαδραματίστηκε σε μία νέα περίοδο έντασης στις σχέσεις των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων με τους Παλαιστίνιους μετά την θεαματική απόδραση έξι Παλαιστινίων κρατουμένων από τις φυλακές ασφαλείας Γκιλιμπόα του βορείου Ισραήλ, την περασμένη Δευτέρα.

Ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις έχουν καλέσει και σήμερα τους Παλαιστίνιους να συμμετάσχουν σε «ημέρα οργής» σε ένδειξη υποστήριξης προς τους φυλακισμένους καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής τρομοκρατούν τους Παλαιστίνιους αμάχους σε μία προσπάθεια να πετύχουν τον εντοπισμό και σύλληψη των δραπετών.

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι η «απόπειρα επίθεσης με μαχαίρι» έγινε κοντά στην Πύλη των Λεόντων, τη μία από τις εισόδους στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. «Αστυνομικοί και φρουροί απάντησαν πυροβολώντας» τον δράστη, έναν 50χρονο κάτοικο της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν σοβαρά.

Το νοσοκομείο Χαντάσα στο οποίο μεταφέρθηκε ανακοίνωσε λίγο αργότερα τον θάνατό του.

Ένας Ισραηλινός αστυνομικός τραυματίστηκε από θραύσματα, ανέφερε η αστυνομία χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις, αλλά προφανώς πρόκειται για θραύσματα από “φίλια πυρά”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα