ΑΘΗΝΑ
13:53
|
28.11.2021
Πλειοδότησε στον διαγωνισμό για το 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ προσφέροντας περίπου 2 δισ. ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Spear WTE Investments Sarl,, μέλος του αυστραλιανού ομίλου Macquarie Infrastructure and Real Assets Group (MIRA) πλειοδότησε στον διαγωνισμό για το 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ προσφέροντας περίπου 2 δισ. ευρώ.

Macquarie Infrastructure and Real Assets – Home

Η προσφορά, όπως αναφέρεται παραπέμπει σε μία αποτίμηση η οποία ανέρχεται στο 151% της Ρυθμιζόμενης Περιουσιακής Βάσης.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί, το επόμενο διάστημα, από τα αρμόδια εταιρικά όργανα της ΔΕΗ Α.Ε.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και στελέχη της επιχείρησης πανηγύριζαν ισχυριζόμενοι πως πρόκειται “για τη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση που έχει γίνει στην Ελλάδα” επειδή τάχα η προσφορά είναι αφενός “η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ” και αφετέρου με το ποσό αυτό η ΔΕΗ “θα μειώσει σημαντικά το δανεισμό της” ώστε να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις μεταξύ άλλων σε ΑΠΕ και ψηφιοποίηση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ,στον διαγωνισμό υπήρξε από την αρχή “πολύ μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον” από εννιά επενδυτές και οδήγησε στην κατάθεση δεσμευτικών προσφορών από τέσσερις επενδυτικούς κολοσσούς με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 1 τρισ. Ευρώ. Η προσφορά θεωρείται πως περιλαμβάνει “καθαρό χρέος” 804 εκατ. ευρώ.

Το σχόλιο του Γιάνη Βαρουφάκη

Σε ένα πρώτο σχόλιο μόλις ανακοινώθηκε ο πλειοδότης του 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ έκανε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε ανάρτησή του στο Τουίτερ σχολίασε πως “την ώρα που την αποτυχία της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ τη νιώθουν στο πετσί τους οι πολίτες, αντιμέτωποι με το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη, η “Μητσοτάκης ΑΕ” επιταχύνει την ιδιωτικοποίηση. Βρήκαν παπά και θάβουνε πέντ’ έξι…”

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΗΒ: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγορεύει το σεξ σε ανάπηρο που δεν κατανοεί την έννοια της συναίνεσης

Το βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε το δικαίωμα της ερωτικής συνεύρεσης σε ανάπηρο άνδρα, στη λογική ότι ο τελευταίος δεν κατανοεί την έννοια της συναίνεσης.
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυμα ΥΠΕΞ για την Ημέρα της Μεσογείου

Κοινό άρθρο Δένδια, Μπορέλ και Ουρπιλάινεν για την ισότητα των φύλων

«Συγγνώμη» από την Ολλανδία για την κακοποίηση των τρανς και ίντερσεξ προσώπων

Η Ονδούρα στις κάλπες με εκκλήσεις για ηρεμία και διαφάνεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα