ΑΘΗΝΑ
18:42
|
24.06.2026
Οι συλλήψεις έγιναν απόψε μετά από άγριο ανθρωποκυνηγητό και μπαράζ εφόδων σε χωριά και πόλεις της Δυτικής Όχθης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο από τους έξι Παλαιστίνιους κρατουμένων που καταφεραν να αποδράσουν τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας με θεαματικό τρόπο από τις φυλακές ασφαλείας Γκιλμπόα του βορείου Ισραήλ συνέλαβαν απόψε οι κατοχικές αρχές στη Δυτική Όχθη.

Πρόκειται για τους Γιακούμπ Κάντρι και Μαχμούντ αλ Αρίντα.

Πώς πιάστηκαν;

Οι συλλήψεις των δύο Παλαιστινίων κρατουμένων που αντιμετωπίζονται ως εθνικοί ήρωες από τους περισσότερους συμπατριώτες τους φέρεται, κατά πληροφορίες της λιβανέζικης εφημερίδας al-Akhbar πως οφείλεται στην συνεργασία της Παλαιστινιακής Αρχής με τις κατοχικές δυνάμεις.

Πληροφορίες της λιβανέζικης εφημερίδας που επικαλείται αξιόπιστη πηγή στην Παλαιστινιακή Αρχή αναφέρουν πως η συμφωνία “κλείστηκε” αρχές της βδομάδας με αντάλλαγμα οι ισραηλινές κατοχικές αρχές να τους συλλάβουν δίχως να τους σκοτώσουν και να χαλαρώσουν τις σκληρές συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές για χιλιάδες Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατουμένους.

Αυτό εν μέρει εξηγεί το γεγονός πως οι κατοχικές δυνάμεις δεν τους σκότωσαν στη διάρκεια του άγριου ανθρωποκυνηγητού που εξαπέλυσαν αμέσως μετά την απόδρασή τους, αποκλείοντας χωριά και πόλεις της Δυτικής Όχθης, πραγματοποιώντας τρομοκρατικές εφόδους σε σπίτια αμάχων και συλλήψεις συγγενών των έξι Παλαιστινίων δραπετών ώστε να εκβιάσουν την παράδοσή τους.

Εικόνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δεν υπογράφει ο Τραμπ το Ν/Σ για τη στέγη για να εγκριθεί άλλο για το εκλογικό σύστημα

Το μνημόνιο ΗΠΑ-Ιράν ήταν η διακήρυξη ήττας της Αμερικής, λέει ο Γκαλιμπάφ

Γάζα: Προειδοποίηση για «σιωπηλό λιμό» λόγω μείωσης των παραδόσεων βοήθειας

Υπερψηφίστηκε το ψηφιακό ευρώ στο Ευρωκοινοβούλιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα