ΑΘΗΝΑ
10:01
|
24.04.2024
«Ούτε ένα μέτρο για την κοινωνική προστασία» δεν αναφέρθηκε στις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, σχολιάζει η Θεανώ Φωτίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ο μόνος που “βαδίζει μπροστά και κοιτάζει ψηλά” για να μη βλέπει την πραγματικότητα είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης», σχολιάζει η αναπληρώτρια τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεανώ Φωτίου.

      Αναφέρει ότι στις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δεν υπήρξε «ούτε ένα μέτρο για την κοινωνική προστασία» και πως είναι «αόρατοι οι μεγάλοι χαμένοι της πανδημίας, γυναίκες, παιδιά, ανάπηροι, ηλικιωμένοι». 

      Συγκεκριμένα η κ. Φωτίου αναφέρει:

      «Υποσχέθηκε προστασία του οικογενειακού εισοδήματος ο πρωθυπουργός που δεν ενίσχυσε ούτε με 1 ευρώ τα νοικοκυριά των μεσαίων και αδύναμων στρωμάτων κατά την πανδημία όπως έκαναν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

      Υποσχέθηκε στα ακραία φτωχά νοικοκυριά του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος 50 εκατομμύρια τα Χριστούγεννα αντί για κοινωνικό μέρισμα 1,5 δισ. σε αδύναμα και μεσαία στρώματα που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ.

      Υπερηφανεύτηκε ότι όλα τα παιδιά βρήκαν θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ όταν άφησε φέτος εκτός 83.000 παιδιά.

      Υποσχέθηκε καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας εκείνος που ονόμαζε συσσίτια τα σχολικά γεύματα μεσογειακής διατροφής και τα καθήλωσε στα 185.000 καθημερινά που του παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να τα επεκτείνει σε όλους τους 600.000 μαθητές των δημοτικών σχολείων.

      Αντί για παιδική προστασία στους ανήλικους, παιδική εργασία και δωρεάν Gigabyte στο κινητό». 

Ν. Ηλιόπουλος: Τρομοκρατημένος ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί μάταια να αντιμετωπίσει την κατάρρευσή του στους νέους

«Εχθές υπήρχε μια μεγάλη απουσία από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη. Απουσίαζε η πραγματικότητα», σχολίασε αναφορικά με τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο MEGA.

      Ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης «εμφανίστηκε τρομοκρατημένος απέναντι στους νέους, προσπαθώντας μάταια να αντιμετωπίσει την κατάρρευσή του στη νέα γενιά». Ανέφερε ότι είναι ο πρωθυπουργός «που αντιμετώπισε τη νέα γενιά με ξύλο, που άλλαξε εν μέσω πανδημίας τους κανόνες για τις πανελλαδικές και με το νέο σύστημα πέταξε εκτός δημόσιου πανεπιστημίου 18.000 παιδιά, για να τα στείλει ως πελατεία στα ιδιωτικά κολέγια». Σημείωσε επίσης ότι είναι και ο πρωθυπουργός «που έχει διαλύσει την επιθεώρηση εργασίας, έχει φροντίσει να διαμορφωθεί μια αγορά εργασίας χωρίς κανόνες, στην οποία οι νέοι -όπως και όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι- θα δουλεύουν απλήρωτα 10ωρα». «Ό,τι και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης σήμερα, η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Η νέα γενιά τους γυρίζει την πλάτη», υποστήριξε.

      Ενόψει της αυριανής έναρξης της σχολικής χρονιάς κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εγκληματικές επιλογές» κάνοντας λόγο για τάξεις με 25 και 27 μαθητές και με «ένα πρωτόκολλο που λέει ότι τα τμήματα θα κλείνουν όταν θα έχουμε 50%+1 κρούσματα». Είπε ότι «στις μεγάλες ηλικίες έχουμε μεγάλα ποσοστά ανεμβολίαστων – περίπου το 27% των πολιτών άνω των 80 είναι ανεμβολίαστοι, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν στην αντίστοιχη ηλικία λιγότερο από 5%»-, ενώ τόνισε ότι «το σύστημα υγείας είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένο, πέρσι τέτοιον καιρό είχαμε 53 διασωληνωμένους και σήμερα έχουμε 375». «Μέσα σε αυτή την κατάσταση», σημείωσε, «ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε χθες πιο αισιόδοξος από ποτέ και για αυτό δείχνει εντελώς εκτός πραγματικότητας». Τον κατηγόρησε δε ότι «χθες επέλεξε να μιλήσει ξανά για “νέο υγειονομικό χάρτη”» και ότι «είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που εν μέσω πανδημίας συζητάμε το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων και τις συγχωνεύσεις κλινικών».

      Παράλληλα υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «δεν έδειξε ούτε θέληση ούτε σχέδιο να αντιμετωπίσει το κεντρικό ζήτημα της ακρίβειας», για να υπογραμμίσει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η λύση περνάει μέσα από την πραγματική αύξηση του κατώτατου μισθού και μέσα από την ουσιαστική παρέμβαση της κυβέρνησης για να μειωθούν και να ελεγχθούν οι τιμές». Είπε ότι μέσα στο καλοκαίρι η τιμή του ρεύματος στη χονδρική «σχεδόν διπλασιάστηκε και μέσα σε αυτές τις συνθήκες αναμένονται οι νέες αυξήσεις», όμως «απέναντι σε αυτό, ο κ. Μητσοτάκης δεν μίλησε για καμία παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, είπε απλά ότι θα φτιάξει ένα ταμείο μετάβασης για να καλύψει τις αυξήσεις».

            Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «δεν ελέγχθηκε ποτέ το ολιγοπώλιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά του ρεύματος», ότι «παντού υπάρχουν αυξήσεις στο ρεύμα, όμως η Ελλάδα έχει τις μεγαλύτερες» και πως «αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι υπάρχουν ευθύνες της κυβέρνησης». Ο κ. Ηλιόπουλος σχολίασε ότι «δεν γίνεται εν μέσω όλων αυτών, η ΝΔ να δίνει μπόνους εκατομμυρίων στα golden boys της ΔΕΗ, ο διευθύνων σύμβουλος να πενταπλασιάζει το μισθό του με 360 χιλιάρικα το χρόνο και η κυβέρνηση να ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλύψει τις αυξήσεις στο ρεύμα, επιχορηγώντας έτσι ουσιαστικά τα κέρδη των ιδιωτικών εταιρειών στον ηλεκτρισμό».

Ε. Αχτσιόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης ακόμα και τώρα συνεχίζει να κοροϊδεύει την κοινωνία

«Ο κ. Μητσοτάκης καλό θα είναι να μην απορεί με την οργή των πολιτών, αφού ακόμα και τώρα συνεχίζει να κοροϊδεύει την κοινωνία», δηλώνει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «ανακοίνωσε data και ψίχουλα και έβαλε τα Μέσα να μιλούν για παροχές 4 δισ. ευρώ, συνυπολογίζοντας και ξαναμετρώντας ως “ελαφρύνσεις” τις ήδη υπάρχουσες και ανεπαρκείς ενισχύσεις λόγω covid».

Η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός «αντί να μετατρέψει σε μη επιστρεπτέα το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής, που οι πολίτες θα κληθούν να επιστρέψουν στο Δημόσιο, ενώ άμεσα ξεκινάει μία φοροκαταιγίδα υποχρεώσεων, έφτασε στο σημείο όχι απλώς να επιμείνει στη μερική μείωσή της αλλά και να συνυπολογίσει αυτή την ήδη εξαγγελθείσα μερική μείωση ως νέα παροχή». Προσθέτει πως το ίδιο έκανε αφενός με την εισφορά αλληλεγγύης «εξαιρώντας για μία ακόμη φορά δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους», και, αφέτερου, με τις μειώσεις φόρων για τις μεγάλες επιχειρήσεις και εισφορών που τις επανέλαβε και τις πρόσθεσε ξανά ως νέα μέτρα».

Ακόμη αναφέρει πως «ενώ τόσο καιρό διέρρεε πως θα προβλέψει μείωση του φόρου επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου, δεν είπε κουβέντα», προσθέτοντας ότι επίσης «δεν είπε κουβέντα για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ ώστε αποκλιμακωθούν οι τιμές και από τους ιδιώτες παρόχους». «Κοροϊδεύει πως με 150 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν οι αυξήσεις ως και 50% στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος», αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου και σχολιάζει πως «αν αφαιρέσει κανείς τα ανεπαρκή μέτρα που ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει εδώ και δύο περίπου χρόνια, μένουν data και συμπάθεια για την ελληνική κοινωνία».

Kίνημα Αλλαγής: Ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε σήμερα το πραγματικό πρόσωπο της Δεξιάς

«Ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε και σήμερα το πραγματικό πρόσωπο της Δεξιάς», υποστηρίζει το Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου για τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ.

Επέκρινε τον πρωθυπουργό για αλαζονικό και διχαστικό λόγο και τόνισε: «Αγνοεί ότι η κοινωνία και ιδιαίτερα οι νέοι του γυρίζουν ήδη την πλάτη. Κατά τα λοιπά επανέλαβε τα προσωρινά, με ημερομηνία λήξης και προεκλογικά μέτρα του. Η πολιτική του δεν αλλάζει. Οδηγεί στην αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων».

Όπως ανέφερε το Κίνημα Αλλαγής τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κυρίως στηρίζουν λίγους και ισχυρούς, όπως τους μεγαλοϊδιοκτήτες και τους μεγάλο κληρονόμους.

Ν. Παππάς: Ο απολογισμός Μητσοτάκη είναι πλούσιος: Εξαγγελίες, ψέματα και οι υποδομές στον πάγο

«Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε σήμερα την καταστροφική του πολιτική στον τομέα των Υποδομών, ανέδειξε για μια ακόμα φορά την ανικανότητα και την αδράνεια της κυβέρνησής του, η οποία πάγωσε όλα τα μεγάλα έργα που μέχρι πριν δύο χρόνια βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη», αναφέρει ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, με αφορμή τις αναφορές του πρωθυπουργού στα μεγάλα έργα κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.

Ο κ. Παππάς αναφέρει ειδικότερα πως σε σχέση με τον ΒΟΑΚ ο πρωθυπουργός «παραδέχθηκε ότι δεν έχει εικόνα για τη χρηματοδότησή του, ότι μετά από δύο χρόνια παλινωδιών επιστρέφει στον δικό μας σχεδιασμό υλοποίησης, ότι αυτό που πρόσθεσε ήταν καθυστέρηση (αντί για το 2025, “θα πάρει χρόνια για να γίνει”) και διόδια για τους Κρητικούς». Τον κατηγορεί ότι «επιχείρησε να κρύψει τις ευθύνες του, λέγοντας οικτρά ψεύδη για “έργο που ήταν στα χαρτιά, χωρίς μελετητική ωριμότητα”, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είχε ολοκληρώσει την α’ φάση των διαγωνισμών».

Σε σχέση με την Πατρών – Πύργου ο κ. Παππάς τονίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης «οφείλει να απαντήσει στις τοπικές κοινωνίες της Αχαΐας και της Ηλείας για ποιο λόγο μπλόκαρε τα έργα και άδειασε τα εργοτάξια. Ο επιχειρηματίας, στενός συνεργάτης του ίδιου και του κ. Θεοδωρικάκου, που επικαλείται, έχει εκπέσει ήδη από πριν τις εκλογές». Προσθέτει πως «η εμμονή του να δώσει το έργο σε συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχήμα τον εκθέτει, όπως τον εκθέτει και το πολύμηνο “περίμενε” έγκρισης στο οποίο τον υποβάλλει η Ε.Ε.».

«Τέλος, η αναφορά του στους σταθμούς του μετρό Θεσσαλονίκης που “αποδίδονται στην πόλη” εξοργίζει», συνεχίζει, σχολιάζοντας πως «οι αναλύσεις περιττεύουν, το μετρό θα ήταν έτοιμο στο τέλος του 2020 και η Ν.Δ. το έχει πάει ήδη τρία χρόνια πίσω».

«Ο απολογισμός διετίας του κ. Μητσοτάκη είναι πλούσιος: Εξαγγελίες, ψέματα και οι Υποδομές στον πάγο. Θα έπρεπε να ντρέπεται», αναφέρει ο κ. Παππάς.

Ελληνική Λύση για τη συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Αμετροέπεια, αλαζονεία, εκτός πραγματικότητας αλλά και με αγνωσία άκρως επικίνδυνη για το Έθνος

«Ένας πρωθυπουργός με αμετροέπεια, αλαζονεία, εκτός πραγματικότητας αλλά και με αγνωσία άκρως επικίνδυνη για το Έθνος» αναφέρει η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή της για τη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Περαιτέρω σημειώνει: «Ένας πρωθυπουργός που φαντασιώνεται αγρότες με 1.000 στρέμματα, όταν η μέση αγροτική γη είναι μονοψήφιος αριθμός στρεμμάτων ανά αγρότη. Αντί να προβεί σε αναδασμούς και ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής, στην ενέργεια, στις ζωοτροφές κλπ, υπόσχεται «φιλοδωρήματα» αφήνοντας τις αθρόες ελληνοποιήσεις γάλακτος και αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων να διαλύουν την πρωτογενή μας παραγωγή. Αγνοεί τις προτάσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ που είναι τεκμηριωμένες και βιώσιμες, καταστρέφοντας τον παραγωγικό ιστό. Ένας πρωθυπουργός που επιμένει στην «τζογοποίηση» των ασφαλιστικών ταμείων την ίδια στιγμή που παραδίδει τα “ασημικά” της Ελλάδας σε ασφαλιστικά ταμεία τρίτων χωρών!

Ένας πρωθυπουργός των ανεμογεννητριών και των φωτοβολταϊκών που, προκειμένου να εξυπηρετήσει την γερμανική βιομηχανία και τους ισχυρούς φίλους του. Οδηγεί την χώρα στην ενεργειακή εξάρτηση και την οικονομική υποδούλωση για να εξυπηρετήσει συμφέροντα.

Ένας πρωθυπουργός που μοιράζει λεφτά την ώρα που δανείζεται για να ανταπεξέλθει στις τρέχουσες υποχρεώσεις και ελπίζει στο έλεος των ευρωπαίων για το σύμφωνο σταθερότητας.

Ένας πρωθυπουργός που ομολογεί ότι νιώθει άβολα στη Ν.Δ. και οραματίζεται ότι εκφράζει την… κεντροαριστερά!

Ένας πρωθυπουργός που ομολογεί ότι παραδίδει την Ελλάδα στις ΗΠΑ με πενταετή συμφωνία (πράγμα πρωτοφανές), την ώρα που η κυβέρνηση Μπάιντεν κάνει τεράστια ανοίγματα στον Ερντογάν και την Τουρκία. Υποθηκεύει την αμυντική συμφωνία με την Γαλλία, για να αγοράσει τα σαπάκια των ΗΠΑ.

Ένας πρωθυπουργός που πιστεύει ότι «τα συμφέροντά μας ευθυγραμμίζονται με τα συμφέροντα της Τουρκίας», την ώρα που η Τουρκία διεκδικεί το μεγαλύτερο μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και απειλεί με νέες εισβολές και Αττίλες.

Ένας πρωθυπουργός ταγμένος στην προώθηση των εμβολίων, των πληρωμένων τεστ, που δεν διστάζει να διχάσει τους Έλληνες για να επιτύχει τον σκοπό του. Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός στην ιστορία που διαχωρίζει τους Έλληνες, υβρίζοντας όσους διαφωνούν με την πολιτική του. Ακόμα κι αν πρόκειται για έγκριτους επιστήμονες.

Ένας πρωθυπουργός που δεν ενδιαφέρεται για τις επόμενες γενιές, αλλά για τις επόμενες εκλογές. Κάνει τα πάντα για να κρατηθεί στην καρέκλα παρά το ότι η παραμονή του είναι εθνικά ολέθρια για την πατρίδα.

Ένας πρωθυπουργός που δεν μπορεί να αρθρώσει δύο λέξεις αυτοκριτικής για τα τεράστια λάθη που έχει κάνει επί δύο έτη διακυβέρνησης.

Ένας πρωθυπουργός που τα δεινά τα χρεώνει στις «παγκόσμιες τάσεις», την ώρα που η Ελλάδα έχει το ακριβότερο ρεύμα, το ακριβότερο ίντερνετ, το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος και ένα από τα μεγαλύτερα ελλείμματα ισοζυγίου στον πλανήτη. Μία χώρα ουραγός παγκοσμίως με αποκλειστική ευθύνη του κύριου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του.

Ένας πρωθυπουργός που υπερασπίζεται τα διόδια ακόμα και στον τόπο καταγωγής του, όταν κανένα άλλο νησί στην Ευρώπη δεν έχει διόδια. Αδυνατεί μάλιστα να απαντήσει με στοιχεία για την διάρθρωση του κόστους του σημαντικότερου έργου που εξαγγέλλει, του ΒΟΑΚ.

Ένας πρωθυπουργός που ενώ το κόμμα του κυβερνά επί 30 χρόνια και με τον ίδιο υπουργό σε προγενέστερη κυβέρνηση, να ισχυρίζεται ότι «μόλις τώρα ξεκίνησε να κυβερνά»!

Ένας πρωθυπουργός που έχει το θράσος να επικαλείται το «Υγειονομικό μοντέλο της Σουηδίας», το οποίο ο ίδιος αγνόησε επιβάλλοντας καθολικά κλεισίματα, με ολέθριες επιπτώσεις για την οικονομία, την κοινωνία και την δημόσια υγεία.

Ένας πρωθυπουργός που έχει το θράσος να απαγορεύει την αλιεία στους Έλληνες με πρόσχημα την «υπεραλίευση», όταν επιτρέπει στους Τούρκους «αλιείς» να ασελγούν στις θάλασσες μας και να μην ανακηρύσσει αλιευτικές ζώνες, παρά την συνεχή πίεση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ να το πράξει.

Αφήνει την κοινωνία να βουλιάζει στην ανεργία και την αγορά στα λουκέτα, αισιοδοξώντας ότι η ανάπτυξη που μόνον αυτός βλέπει, θα ρυθμίσει την οικονομία. Αφήνοντας τα νοικοκυριά έρμαιο των αυξήσεων και των κερδοσκόπων, στους οποίους ο ίδιος και οι υπουργοί του άνοιξαν την πόρτα με τις απαράδεκτες δηλώσεις τους.

Πανηγυρίζει για την παγίωση της ύπαρξης παράνομων μεταναστών στα νησιά μας με νέες δομές, όταν προεκλογικά εξήγγειλε την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης! Την ίδια στιγμή αφήνει τον Έβρο απροστάτευτο με έναν φράκτη που καλύπτει μόλις το 1/10 της μεθορίου, «αισιοδοξώντας» ότι οι παράνομοι μετανάστες από το Αφγανιστάν δεν θα έρθουν!

Η κατακλείδα της υποκρισίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν η επίκληση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας, όταν η Ελλάδα δεν διαθέτει Συνταγματικό Δικαστήριο προκειμένου οι κυβερνώντες να μπορούν να καλύπτουν τα αίσχη τους έναντι στο Σύνταγμα! Αυτός είναι και ο λόγος που η πρόταση της Ελληνικής Λύσης για ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου «τρομάζει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η σημερινή θλιβερή εμφάνιση του πρωθυπουργού αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την εθνική κυριαρχία, την παραγωγή πλούτου και την αυτάρκεια μέσω της παραγωγικής ανασυγκρότησης, του οικονομικού πατριωτισμού και του εθνικού προστατευτισμού, είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ».

Δήλωση Γ. Χατζηθεοδοσίου για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός: Κινούνται στη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν επαρκούν

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δείχνουν την κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης και την πρόθεση της να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, αλλά προσθέτει ότι δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστούν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που απειλούν τη βιωσιμότητα χιλιάδων επιχειρήσεων.

Πιο αναλυτικά στη δήλωσή του ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρει τα εξής:

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σίγουρα δείχνουν μία κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης και την πρόθεση της να στηρίξει την επιχειρηματικότητα. Οποιαδήποτε μείωση στη φορολογία δίνει “ανάσα” στις επιχειρήσεις, όπως εξάλλου συμβαίνει και με το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που επίσης μειώνεται. Θετικό είναι επίσης ότι δίνονται κίνητρα για συγχωνεύσεις. Το θέμα όμως είναι αν αυτά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, είναι αρκετά για να βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον. Και νομίζω ότι δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστούν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που απειλούν τη βιωσιμότητα χιλιάδων επιχειρήσεων.

Για παράδειγμα, ανακοινώθηκε μείωση του ποσοστού επιστροφής για όλες τις επιστρεπτέες προκαταβολές, όμως δεν ακούσαμε κάτι για τις οφειλές σε εφορία και ταμεία που συσσωρεύτηκαν τους τελευταίους 18 μήνες και που πιέζουν ασφυκτικά χιλιάδες επιχειρήσεις.

Επίσης, αρκετά μέτρα χρειάζονται περαιτέρω εξειδίκευση, ενώ περιμένουμε να μάθουμε και το ακριβές ύψος της μείωσης του ΕΝΦΙΑ. Σίγουρα πρέπει να αναλυθούν περισσότερο τα μέτρα στήριξης απέναντι στην πανδημία και κυρίως το πώς οι αυξήσεις στο ρεύμα, τελικά δεν θα πλήξουν τα νοικοκυριά, τουλάχιστον στο βαθμό που είχε αρχικά εκτιμηθεί. Πάντως το θέμα του ενεργειακού κόστους επηρεάζει πολύ και τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και οι κινήσεις πρέπει να είναι πολύ καλά υπολογισμένες.

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων κατέθεσε μία σειρά αιτημάτων προς τον πρωθυπουργό, με μοναδικό στόχο την αποτελεσματικότερη στήριξη του ελληνικού επιχειρείν, ώστε να χαράξει η οικονομία μας νέους αναπτυξιακούς δρόμους».

ΜέΡΑ25 για συνέντευξη πρωθυπουργού: Εικόνα κίβδηλης ευημερίας με ψέματα, στημένες ερωτήσεις και αόριστες υποσχέσεις

Το ΜέΡΑ 25 σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι για δυόμιση ώρες προσπάθησε να δημιουργήσει «μια εικόνα κίβδηλης ευημερίας με ψέματα, επικοινωνία, στημένες ερωτήσεις και αόριστες υποσχέσεις, απλά απέδειξε πόσο αποκομμένος είναι από κάθε κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα».

Ο πρωθυπουργός, προσθέτει το ΜέΡΑ 25, «όχι μόνο έχει παγιδευτεί στην αλαζονεία της εξουσίας, αλλά την επιδεικνύει με καμάρι κάθε δημόσια εμφάνιση του στο ασφαλές δημοσιογραφικό περιβάλλον της λίστας Πέτσα και πολύ μακριά βέβαια από την οργή του κόσμου, η οποία πλέον ξεχειλίζει και κατακλύζει κάθε του βήμα».

«Κύριε Μητσοτάκη», σημειώνει το ΜέΡΑ 25, «δεν αποζητάτε καμία κοινωνική και πολιτική συναίνεση. Συνενόχους στα εγκλήματά σας αποζητάτε και αυτούς δεν θα τους βρείτε παρά μόνο στα εταιράκια σας του μνημονιακού τόξου που αντί για την ρήξη με τις μνημονιακές πολιτικές φτωχοποίησης της πλειοψηφίας, αναλώνονται σε διαχειριστικού τύπου κριτική» και προσθέτει:

«Έχετε στοχοποιήσει εσείς προσωπικά και η Κυβέρνησή σας, η Μητσοτάκης Α.Ε. την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες με τις πολιτικές που εφαρμόζετε και τα δήθεν μέτρα που εξαγγείλατε για την στήριξη τους δεν θα αντιστρέψουν την μεγάλη δυσαρέσκεια που υπάρχει για την μόνη σας έγνοια, να υπηρετείτε την τρόικα και να ενισχύετε διαρκώς, με κάθε μέσο και τρόπο τα αρπακτικά παράσιτα που εκπροσωπείτε».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Δεν κλείνει με τη συνάντηση Ιερώνυμου-Μητσοτάκη το ζήτημα «ομόφυλα ζευγάρια»

Σχέδιο Ανάν: Το βροντερό όχι των Ελληνοκυπρίων, η  εξαγορά των συνειδήσεων και οι παραχαράκτες

Το μεγάλο «Όχι» του 2004: Η δεύτερη επανάσταση των Κυπρίων

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα