ΑΘΗΝΑ
09:32
|
23.09.2024
Ο 66χρονος βουλευτής έγινε στόχος επίθεσης δύο νεαρών υπερορθόδοξων Εβραίων που προσπάθησαν να τον "ατιμάσουν" κόβοντάς του το μούσι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περιπετειώδης αποδείχθηκε η σημερινή πρωινή έξοδος του 66χρονου υπερορθόδοξου Εβραίου βουλευτή του κόμματος Ενιαία Τορά, Μέιρ Πορούς από το σπίτι του στην Ιερουσαλήμ.

Λίγα λεπτά αφού έκλεισε την εξώπορτα του σπιτιού του, τον πλησίασαν δύο νεαροί με αμφίεση υπερορθόδοξου Εβραίου που επέβαιναν σε ένα ηλεκτρικό σκούτερ.

Ο ένας από τους δύο τον ρώτησε το επίθετό του. Όταν βεβαιώθηκε πως πρόκειται για τον Μέιρ Πορούς, τον βουλευτή και πρώην αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, όρμησε κατά πάνω του προσπαθώντας να του κόψει το λευκό μούσι με ένα ψαλίδι.

Οι τσιριχτές φωνές του βουλευτή και οι εκκλήσεις του για βοήθεια προκάλεσαν την προσοχή διερχόμενων περαστικών τρομάζοντας τον επίδοξο δράστη που παράτησε, μαζί με τον οδηγό του σκούτερ, κατά μεσής την προσπάθειά του να φύγει με τρόπαιο το μούσι του 66χρονου υπερορθόδοξου βουλευτή και διέφυγαν αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Ιερουσαλήμ βεβαίωσε το περιστατικό αποφεύγοντας να αναφερθεί στο ονοματεπώνυμο του παρ’ολίγον θύματος.

Το παρ’ολίγον θύμα δέχθηκε τα τηλεφωνήματα συναδέλφων του και άλλων πολιτικών αξιωματούχων μεταξύ των οποίων του προέδρου του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζοκ και του πρώην πρωθυπουργού και ηγέτη του δεξιού κόμματος Λικούντ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Το 2018 ο Μείρ Πορούς ήταν αναπληρωτής υπουργός Παιδείας. Είχε γίνει και τότε στόχος επίθεσης επίσης από υπερορθόδοξους Εβραίους με αφορμή την θέση του υπέρ της αύξησης του ποσοστού Ορθόδοξων στον ισραηλινό στρατό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεροβασίλη: Δεν θα είμαι υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Γερμανία: Οριακή νίκη για το SPD στις εκλογές στο Βρανδεμβούργο

Το Ισραήλ μεταξύ σφύρας και άκμονος

Βαγγέλης Τσεκούρας, 1953-2024

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα