ΑΘΗΝΑ
16:05
|
10.05.2024
Η Καγκελάριος αφίχθη σήμερα στο Βελιγράδι και αύριο θα μεταβεί στα Τίρανα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη Σερβία και την Αλβανία θα επισκεφθεί σήμερα και αύριο η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία θα έχει συνομιλίες με την ηγεσία των έξι χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, για διμερή και περιφερειακά ζητήματα, αλλά και για την ευρωπαϊκή προοπτική τους.

Η Καγκελάριος αφίχθη στο Βελιγράδι, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεκσάνταρ Βούτσιτς, ενώ θα έχει συνομιλίες και με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών από όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Ο Σέρβος πρόεδρος έχει επανειλημμένως εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στην κ. Μέρκελ για τα όσα έχει κάνει για τη Σερβία, ιδίως στο κομμάτι των γερμανικών επενδύσεων στη χώρα.

Ο διπλωμάτης Ζόραν Μιλιβόγεβιτς δήλωσε στο “Serbian Monitor” ότι η Καγκελάριος αναμένεται να κάνει μια δήλωση για την προσήλωση της γερμανικής ηγεσίας στη Διαδικασία του Βερολίνου ως του μοναδικού μηχανισμού που θα φέρει τη Σερβία πιο κοντά στην ένταξή της στην ΕΕ. “Δεν είναι τυχαίο ότι επισκέπτεται πρώτα το Βελιγράδι και μετά τα Τίρανα. Η επίσκεψή της στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το ισχυρό ενδιαφέρον της Γερμανίας στην περιοχή”, σχολίασε ο Ζόραν Μιλιβόγεβιτς.

Αύριο θα επισκεφθεί τα Τίρανα, για διμερείς συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και το μεσημέρι θα έχει γεύμα εργασίας με τους ηγέτες της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, της Βόρειας Μακεδονίας, της Αλβανίας και του Κοσόβου. Με τους ίδιους έχουν προγραμματιστεί και διμερείς συναντήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Serbian Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Τέλος στο «Σχέδιο Ρουάντα» υπόσχεται ο Στάρμερ

Κλιμακωτά πρόστιμα για εκπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας

«Συναγερμός» στο Κίεβο: Στέλνει ενισχύσεις στο Χάρκοβο

Κομισιόν: Οικονομική στήριξη στη Βόρεια Μακεδονία ύψους 50 εκατ. ευρώ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα