ΑΘΗΝΑ
21:11
|
18.10.2021
Πεντάγωνο: “Απειλή” για τους γείτονές της οι πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε επιτυχημένες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων τύπου Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων, KCNA. Οι πύραυλοι διένυσαν απόσταση 1.500 χιλιομέτρων πριν πλήξουν τους στόχους τους και έπεσαν σε χωρικά ύδατα της χώρας κατά τη διάρκεια των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή, ανέφερε το KCNA.

Η ανάπτυξη των πυραύλων παρέχει “στρατηγική σημασία να έχουμε ένα ακόμη αποτελεσματικό μέσο αποτροπής για την πιο αξιόπιστη εγγύηση της ασφάλειας του κράτους μας και τον ισχυρό περιορισμό των στρατιωτικών ελιγμών των εχθρικών δυνάμεων”, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.

Η Βόρεια Κορέα σημείωσε ότι οι νέες δοκιμές δεν παραβιάζουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τα οποία στο παρελθόν οδήγησαν στην επιβολή σκληρών κυρώσεων κατά της ασιατικής χώρας.  Η Πιονκγιάνκ θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα και εξακολουθεί να είναι ικανή να αναπτύσσει όπλα παρά τις ελλείψεις τροφίμων και την οικονομική κρίση.

Το απομονωμένο ασιατικό κράτος κατηγορεί για χρόνια τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα για “εχθρική πολιτική” απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ. Οι συνομιλίες που αποσκοπούσαν στη κατάργηση των πυρηνικών και βαλλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας με αντάλλαγμα την ελάφρυνση των αμερικανικών κυρώσεων έχουν παγώσει από το 2019.

Πεντάγωνο: “Απειλή” για τους γείτονες

Η εκτόξευση πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα μέσα στο Σαββατοκύριακο συνιστά “απειλή” για τους γείτονές της, τόνισε χθες το Πεντάγωνο. “Αυτή η δραστηριότητα υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας και τις απειλές που θέτει στους γείτονές της και τη διεθνή κοινότητα”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σχέδιο Όρμπαν για εξαγορά του αεροδρομίου της Βουδαπέστης

“H Μαύρη Παρασκευή” της εργασίας στην Ιταλία

Δυσαρέσκεια και καχυποψία απέναντι σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Λοβέρδος: Να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση του ο Παπανδρέου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα