ΑΘΗΝΑ
16:10
|
24.04.2024
Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές κερδίζουν δύο ποσοστιαίες μονάδες. Σταθερό προβάδισμα του Όλαφ Σολτς για τον καταλληλότερο καγκελάριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/ CSU) κερδίζουν δύο ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση των δικτύων RTL και n-tv που δημοσιεύτηκε σήμερα (Τρίτη, 14/9) από το Ινστιτούτο Forsa.

Παράλληλα, όλα τα άλλα κόμματα με εξαίρεση το Φιλελεύθερο (FDP) παραμένουν σταθερά, ενώ ο Άρμιν Λάσετ βελτίωσε επίσης ελαφρά το ποσοστό προτίμησης ως υποψήφιος καγκελάριος έναντι του Όλαφ Σολτς, ο οποίος ωστόσο παραμένει όμως πρώτος και με διαφορά στις προτιμήσεις για καγκελάριο.

Πιο συγκεκριμένα, η «Χριστιανική Ένωση» (CDU/CSU) θα ελάμβαναν 20%, εάν οι εκλογές διεξήγοντο την επόμενη Κυριακή, ενώ το SPD βρίσκεται ακόμα τέσσερις μονάδες μπροστά και θα ελάμβανε αυτήν την Κυριακή 25%

Το FDP μειώνει το ποσοστό του σε σχέση με ανάλογη δημοσκόπηση των δύο δικτύων της προηγούμενης εβδομάδας κατά δύο μονάδες και θα ελάμβανε 11%.

Όλα τα άλλα κόμματα παραμένουν αμετάβλητα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα: Η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) θα ελάμβανε 11% και η Αριστερά (Die Linke) 6%

Τα υπόλοιπα κόμματα θα συγκέντρωναν συνολικά το 9%.

Στην προτίμηση καγκελαρίου, ο υποψήφιος της «Χριστιανικής Ένωσης», Άρμιν Λάσετ, κερδίζει δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα και θα τον επέλεγε τώρα για καγκελάριο το 11%, ενώ τον υποψήφιο καγκελάριο του SPD Όλαφ Σολτς το 30% και την υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ το 15% (τα ποσοστά των δύο τελευταίων παραμένουν αμετάβλητα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα).

Εάν πάντως υποψήφιος καγκελάριος των συντηρητικών -αντί του Λάσετ- ήταν ο πρόεδρος της βαυβαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), Μάρκους Ζέντερ, θα τον επέλεγε το 38%. Σε αυτή την περίπτωση, τον Σολτς θα ψήφιζε το 22% και την Μπέρμποκ το 14%.

Πηγές: RTL, n-tv

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Σπαρτιάτες: Εκτός ευρωεκλογών με απόφαση του Αρείου Πάγου

Ανεξάρτητη έρευνα για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας ζητά η Ε.Ε.

Ισπανία: Ύποπτη για διαφθορά η σύζυγος του Σάντσεθ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα