ΑΘΗΝΑ
09:02
|
08.07.2024
Εξαιτίας της διακοπής ρεύματος, εκατοντάδες πολίτες εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ, ενώ δημιουργήθηκαν διάφορα προβλήματα στην λειτουργία της πόλης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γενικό βραχυκύκλωμα, που προκάλεσε blackout σε νοσοκομεία, εργοστάσια και 300.000 νοικοκυριά, προκάλεσε στη Δρέσδη της Γερμανίας ένα μπαλόνι ενδεδυμένο με μεταλλικό χαρτί που έπεσε σε υποσταθμό ηλεκτρικού ρεύματος της πόλης. 

Εξαιτίας της διακοπής ρεύματος, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, εκατοντάδες πολίτες εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ, ενώ δημιουργήθηκαν διάφορα προβλήματα στην λειτουργία της πόλης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας SachsenEnergie, Κλάουντιους Ρόκος, το μπαλόνι που είχε «ντυθεί» με μεταλλικό χαρτί βρέθηκε περιέργως στον υποσταθμό και ερευνώνται οι συνθήκες του περιστατικού.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Δρέσδης δήλωσε ότι ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία ότι κάποιος κατηύθυνε από πρόθεση το μπαλόνι στον υποσταθμό της ηλεκτρικής εταιρείας, αλλά οι έρευνες «κινούνται στην ιδέα ότι επρόκειτο για απροσεξία ή απλή σύμπτωση».

Επίσης, ανέφερε, κανείς δεν έχει αναλάβει ευθύνη για το συμβάν ως επίθεση με πολιτικά κίνητρα, «ωστόσο ούτε αυτό μπορεί να αποκλειστεί 100%».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένοχη δηλώνει η Boeing για εγκληματική απάτη και… γλιτώνει

Υπόθεση Μάτι: Ξεκινά η εκδίκαση στο Εφετείο

Θερινές εκπτώσεις από σήμερα, Δευτέρα 8 Ιουλίου

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω ισχυρών ανέμων για σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα