ΑΘΗΝΑ
12:49
|
21.09.2024
Διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν έξω από το σπίτι του κυβερνήτη για τις "εξώσεις" 3000 οικογενειών από τα σπίτια τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες Αφγανοί διαδήλωσαν σήμερα Tρίτη (14/9) κατά των Ταλιμπάν στην Κανταχάρ, αφού διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να εκκενώσουν το οικιστικό συγκρότημα στρατιωτικών όπου κατοικούσαν για τρεις τουλάχιστον δεκαετίες.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το σπίτι του κυβερνήτη στην Κανταχάρ μετά τη διαταγή που έλαβαν περίπου 3.000 οικογένειες να εγκαταλείψουν τον χώρο, σύμφωνα με τον πρώην κυβερνητικό αξιωματούχο.

Πλάνα από τοπικά ΜΜΕ έδειξαν χιλιάδες διαδηλωτές να αποκλείουν ένα δρόμο στην πόλη.

Η περιοχή αυτή κατοικείται κυρίως από οικογένειες απόστρατων στρατηγών των ενόπλων δυνάμεων και άλλων μελών των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Οι οικογένειες, ορισμένες από τις οποίες ζούσαν στον τομέα αυτόν για σχεδόν 30 χρόνια, είχαν τρεις ημέρες προκειμένου να εκκενώσουν τα σπίτια τους, δήλωσε ο αξιωματούχος ο οποίος μίλησε με κάποιους από τους πληττόμενους.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλιο.

Σποραδικές διαδηλώσεις εναντίον των Ταλιμπάν, που ανήλθαν στην εξουσία στο Αφγανιστάν με την κατάληψη της Καμπούλ πριν από σχεδόν ένα μήνα, κατέληξαν ορισμένες φορές σε φονικές συγκρούσεις.

Οι ηγέτες των Ταλιμπάν έχουν δεσμευθεί ότι θα ερευνήσουν οποιαδήποτε περιστατικά κακομεταχείρισης, αλλά έχουν διατάξει τους διαδηλωτές να ζητούν άδεια πριν από τη διεξαγωγή διαδηλώσεων.

Τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν την Παρασκευή πως η απόκριση των Ταλιμπάν σε ειρηνικές διαδηλώσεις γίνεται όλο και περισσότερο βίαιη.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Ανακαλύφθηκε ταφικό μνημείο από την μέση Νεολιθική περίοδο

Ισραήλ: Κλείνει ο εναέριος χώρος στην βόρεια χώρα-αναμαίνεται κλιμάκωση

Ιαπωνία: Δεκάδες χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 31 νεκροί (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα