ΑΘΗΝΑ
12:43
|
28.10.2021
Η Υπουργός απέκλεισε οριζόντιο κλείσιμο των σχολείου και χαλάρωση του συστήματος με τις απουσίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου, τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα, εφόσον υπάρχουν κρούσματα 50%+ 1”, επανέλαβε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στον ΣΚΑΪ.

Δυο παράγοντες διαφοροποιούν τη φετινή χρονιά σε σχέση με την περσινή, σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, και αυτά είναι “το εμβόλιο και οι αυξημένοι έλεγχοι”. Για παράδειγμα, “αν ένας μαθητής επιβεβαιωθεί ως κρούσμα στο τμήμα, τα παιδιά που είναι γύρω του θα καταλήξουν να κάνουν επτά τεστ μέσα στην εβδομάδα. Πολλά, αυξημένα τεστ. Μιλάμε και για εργαστηριακά και για αυτοδιαγνωστικά, όλα δωρεάν από το κράτος”, εξήγησε και πρόσθεσε: “Για εβδομάδες συζητούσαμε με την Επιτροπή Ειδικών και βλέπαμε τι συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Διεθνώς απομονώνονται τα κρούσματα και έχουμε αυξημένο testing”, εξήγησε.

Η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δεν προβλέπεται να χαλαρώσει το σύστημα με τις απουσίες, όταν ρωτήθηκε για το αν το σχολείο θα είναι ελαστικό στο ζήτημα με τις απουσίες παιδιών σε περίπτωση κρούσματος, επειδή οι γονείς του φοβούνται να το στείλουν για μάθημα.

Οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες -όπως είπε- έφτασαν στα 140.000 εμβολιασμένα παιδιά. Η υπουργός υπογράμμισε, ότι αν είχε η ίδια παιδιά σε ηλικία που πήγαιναν σχολείο θα τα εμβολίαζε άμεσα: “Απευθύνομαι σε κάθε γονέα. Αν είχα παιδιά στην ηλικία αυτή, θα έτρεχα να τα εμβολιάσω. Ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι για τα παιδιά που δεν είναι εμβολιασμένα”.

Η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η δια ζώσης λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών. “Στόχος μας είναι η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας αλλά και η παροχή εκπαίδευσης. Οφείλουμε σαν πολιτεία να παρέχουμε και τα δύο”,  υπογράμμισε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεύθεροι και οι επτά αστυνομικοί

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικά μέτρα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία-κορονοϊός: Νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων

Στις τελετές μνήμης προς τιμήν των Ελλήνων Πεσόντων στην Κλεισούρα και στους Βουλιαράτες ο Α. Κατσανιώτης

Μ. Σχοινάς: Η ΕΕ θα υπερασπιστεί τα εξωτερικά της σύνορα

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα (upd.)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα