ΑΘΗΝΑ
15:21
|
25.09.2021
Οι ξένες δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία είναι εμπόδιο για την εδραίωση της σταθερότητας στη χώρα, τόνισε ο Πούτιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνάντησε τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ τη Δευτέρα (13/9) στη Μόσχα, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ βρισκόταν στη Μόσχα σε ανεπίσημο ταξίδι και η συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν έλαβε χώρα στο Κρεμλίνο.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Πούτιν συνεχάρη τον Άσαντ για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Συρίας.

“(Σας συγχαίρω) για το πολύ καλό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι άνθρωποι σας εμπιστεύονται” είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξήρε την επιτυχία των ρωσικών και συριακών στρατευμάτων στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας: “Oι τρομοκράτες υπέστησαν πολύ σοβαρές ζημιές και η συριακή κυβέρνηση, με επικεφαλής εσάς, ελέγχει το 90% των εδαφών”, δήλωσε ο Πούτιν, αναφέρει το Κρεμλίνο.

Ωστόσο, προειδοποίησε πως υπάρχουν ακόμη πυρήνες τρομοκρατίας στη Συρία, τονίζοντας ότι οι ξένες δυνάμεις, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί στη Συρία, χωρίς τη λήψη απόφασης από τον ΟΗΕ, είναι ένα εμπόδιο για την εδραίωση της σταθερότητας στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

“Το γεγονός ότι ξένες ένοπλες δυνάμεις, χωρίς την άδεια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, εξακολουθούν να υπάρχουν σε εδάφη της χώρας, έρχεται προφανώς σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο και σας εμποδίζει να καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εδραίωση της σταθερότητας στη χώρα και την η πορεία προς την ανάκαμψή της”, τόνισε ο Ρώσος ηγέτης.

Σημειώνεται ότι η ρωσική υποστήριξη βοήθησε τον Άσαντ να κερδίσει σχεδόν όλο το έδαφος που χάθηκε από τους αντάρτες που προσπάθησαν να τον ανατρέψουν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου που ξεκίνησε το 2011.

Ο Άσαντ, του οποίου η τελευταία συνάντηση στη Μόσχα με τον Πούτιν ήταν το 2015, ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Ρώσο ηγέτη για την “απελευθέρωση κατεχόμενων εδαφών” της Συρίας, και για τις προσπάθειές του να σταματήσει την “εξάπλωση της τρομοκρατίας”.

Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του στον Ρώσο πρόεδρο για την ανθρωπιστική βοήθεια που απέστειλε στη Συρία χαρακτηρίζοντας ως “απάνθρωπες” και “παράνομες” τις κυρώσεις που επέβαλαν τα δυτικά έθνη στη χώρα.

“Επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω αυτήν την ευκαιρία και να ευχαριστήσω το ρωσικό κράτος, τον ρωσικό λαό και κάθε πολίτη ξεχωριστά και εσάς για την ανθρωπιστική βοήθεια που η Ρωσία προσφέρει ευγενικά στη πολύπαθη Συρία, είτε είναι φάρμακο που μας βοηθά στη θεραπεία ή την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού ή άλλη βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και όλων των απαραίτητων που δόθηκαν από τη Ρωσία στη Συρία. Σας ευχαριστώ για αυτό”, τόνισε ο Σύρος πρόεδρος.

Ο Άσαντ ευχαρίστησε επίσης το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για την υπεράσπιση των καθολικά αποδεκτών αρχών και κανόνων του διεθνούς δικαίου. “[Σας ευχαριστώ] για την πολιτική που ακολουθούσε η υπηρεσία σας, το Υπουργείο Εξωτερικών διεθνώς <…> με σκοπό να σταματήσει η εξάπλωση της τρομοκρατίας προς όφελος των κρατών που την υποστηρίζουν και έθεσαν στόχο τους να χρησιμοποιήσουν πονηρά την τρομοκρατία για να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους”, πρόσθεσε ο Σύριος ηγέτης.

Πηγές: Τass, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Μέρκελ κάλεσε τους Γερμανούς να ψηφίσουν τον Λάσετ

Ελληνική Λύση: Η κυβέρνηση ετοιμάζει την αποδόμηση του ΕΣΥ

Αποφυλακίσθηκε ο Κάρλες Πουτζντεμόν

Eπίθεση κατά της κυβέρνησης από τον Μ. Κριθαρίδη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα