ΑΘΗΝΑ
05:31
|
25.09.2021
Ο Ολλανδός πρωθυπουργός χαλάρωσε τα μέτρα εντείνοντας τη χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη χαλάρωση των μέτρων που είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την εισαγωγή ενός «πιστοποητικού Covid» για όσους θέλουν να επισκεφθούν μπαρ, εστιατόρια και φεστιβάλ ανακοίνωσε απόψε η ολλανδική κυβέρνηση.

Όπως διευκρίνισε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, το πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού τεστ θα είναι αναγκαίο για όλα τα άτομα άνω των 13 ετών από τις 25 Σεπτεμβρίου.

Τα κρούσματα μειώνονται το τελευταίο διάστημα στην Ολλανδία, μια χώρα που στην αρχή της πανδημίας της Covid-19 είχε εφαρμόσει χαλαρά μέτρα αλλά στη συνέχεια, στο δεύτερο, φονικότερο κύμα, τα ενίσχυσε.

Ο Ρούτε ανακοίνωσε επίσης ότι τερματίζεται η υποχρεωτική τήρηση απόστασης 1,50 μέτρου στις κοινωνικές επαφές. Όπως πρόσθεσε:

Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούν να πάνε ταυτόχρονα στην καφετέρια ή το εστιατόριο. Σημαίνει επίσης ότι τα φεστιβάλ και οι αθλητικές εκδηλώσεις θα μπορούν να διεξάγονται με πλήρη χωρητικότητα.

Υπενθύμισε ότι το υγειονομικό πιστοποιητικό χρησιμοποιείται ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Γαλλία, όπου βοήθησε να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός κατά του νέου κορονοϊού.

Απέρριψε δε τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, όπως του λαϊκιστή και κορονοσκεπτικιστή Τιερί Μποντέ, που υποστηρίζει ότι το πάσο αυτό είναι ένας τρόπος για να επιβάλει τον εμβολιασμό.

«Όχι, η χρήση του πιστοποιητικού δεν αναγκάζει κανέναν να εμβολιαστεί. Μπορείτε επίσης να κάνετε τεστ για να μπείτε όπου θέλετε και προς το παρόν αυτό θα γίνεται δωρεάν» διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Χούγκο ντε Γιόνγκε.

Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική στις δημόσιες συγκοινωνίες και στα αεροδρόμια, όχι όμως και στα τρένα, ούτε στις αποβάθρες των τραμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εξωδικαστική συμφωνία των ΗΠΑ με την Μενγκ Ουαντζού της Huawei

Δρόμους συνεργασίας με την Τουρκία “απέναντι σε κοινούς εχθρούς” αναζητά ο Μητσοτάκης

Αφγανιστάν: «Οι εκτελέσεις και οι ακρωτηριασμοί θα επιστρέψουν», λέει ανώτερος αξιωματούχος των Ταλιμπάν

Αποστολή Αμερικανού απεσταλμένου στο Σουδάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα