ΑΘΗΝΑ
19:01
|
19.04.2024
Κάλεσε τους γείτονες της ΕΕ να συνειδητοποιήσουν ότι για να κερδίσουν, πρέπει να δουλέψουν με την Ευρώπη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Έχει αποδειχτεί πέρυσι στον Έβρο, πριν από λίγους μήνες στα σύνορα Ισπανίας-Μαρόκου στην ισπανική πόλη Θέουτα και πριν από λίγες εβδομάδες στα σύνορα Λευκορωσίας-Λιθουανίας ότι κανένας γείτονας αυταρχικός ή όχι δεν μπορεί να εκβιάσει την Ευρώπη εργαλειοποιώντας τον ανθρώπινο πόνο μέσω της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών” τόνισε απόψε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς πρόσθεσε πως όσοι το προσπάθησαν απέτυχαν τονίζοντας ότι σήμερα στην ομιλία της για την “Κατάσταση της Ένωσης” η πρόεδρος της Κομισιόν της ΕΕ, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, “βρήκε την κατάλληλη πολιτική στιγμή για να τονίσει ξανά αυτό το μήνυμα”.

Σε επόμενο σημείο, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής κάλεσε τους γείτονες της ΕΕ να συνειδητοποιήσουν ότι για να κερδίσουν, πρέπει να δουλέψουν με την Ευρώπη, όχι εναντίον της Ευρώπης στο μεταναστευτικό.

Σχετικά με το Αφγανιστάν, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για μαζικές κινήσεις Αφγανών προς τα ευρωπαϊκά σύνορα. “Πρέπει όμως να είμαστε σε επιφυλακή και να προσέχουμε τις εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται ημέρα με την ημέρα” σημείωσε.

Διαβεβαίωσε ακόμη πως η ΕΕ θα δουλέψει “με τη διεθνή κοινότητα εγγύτερα στο πρόβλημα, κοντά στο Αφγανιστάν, στις γειτονικές χώρες, στο δρόμο του μεταξιού έτσι ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε ανθρώπους που βγαίνουν από το Αφγανιστάν, κοντά στο πρόβλημα”.

Όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού και τον εμβολιασμό, ο Σχοινάς σημείωσε ότι “όλοι αυτοί που βιάστηκαν να κατηγορήσουν την Ευρώπη για τη διαχείριση της πανδημίας πιστεύω να έχουν καταλάβει ότι αυτές οι κριτικές τους ήταν άδικες και άστοχες”.

Τέλος, ανέφερε ότι αύριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει «την ίδρυση ενός νέου κοινοτικού οργανισμού, που θα έχει μάλιστα το αρχαιοελληνικό όνομα HERA, από την ελληνική μυθολογία». Όπως εξήγησε:

“Θα είναι ένας νέος οργανισμός, ευρωπαϊκός, ο οποίος θα μας επιτρέπει να προετοιμαζόμαστε πριν όλες αυτές οι απειλές στη δημόσια υγεία εμφανιστούν”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα προσφέρει νέα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού- Θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή

Φονική εισβολή του ισραηλινού στρατού στο Νουρ Σαμς της Δυτικής Όχθης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα