ΑΘΗΝΑ
04:18
|
20.04.2024
Νέα υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει η Ελίζαμπεθ Τρας, ενώ ο πρόκατοχός της Ντόμινικ Ράαμπ γίνεται υπουργός Δικαιοσύνης και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ανασχηματισμό με βασικό χαρακτηριστικό την μερική ανανέωση προσώπων αλλά όχι πολιτικής ουσίας προχωρά ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Οι πρώτες ανακοινώσεις ξεκίνησαν από εκπρόσωπο της Ντάουνινγ Στριτ λίγη ώρα πριν τις 6.00 μμ (ώρα Ελλάδας) σε σχέση με τον αναμενόμενο (εδώ και βδομάδες) κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Q+A: Boris Johnson tests positive for coronavirus – what happens now?

Αλλαγές δρομολογήθηκαν, μεταξύ άλλων, στα υπουργεία Εξωτερικών, Παιδείας, Δικαιοσύνης, με το πιο τρανταχτό (έως τώρα) όνομα που “μετακινήθηκε”να είναι εκείνο του Ντόμινικ Ράαμπ που από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών μετακινήθηκε στη θέση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και του υπουργού Δικαιοσύνης.

Dominic Raab

Στη θέση του Ράαμπ μπαίνει η ως πρότινος υπουργός Εμπορίου Ελίζαμπεθ Τρας που εκτός από το υπουργείο Γυναικών και Ισότητας αναλαμβάνει το υπουργε΄΄ιο Εξωτερικών,Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης.

Liz Truss

Εκτός κυβέρνησης δίχως να έχει αποσαφηνιστεί εάν θα πάει σε άλλο υπουργικό πόστο έμεινε ο υπουργός Παιδείας Γκάβιν Γουίλιαμσον που θεωρήθηκε υπαίτιος για τα μπερδέματα με το άνοιγμα και κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων κατά τα πρώτα κύματα της πανδημίας covid-19.

Νέος υπουργός Παιδείας αναλαμβάνει ο 54χρονος Ναντχίμ Ζαχάουι, (κουρδικής καταγωγής).

Nadhim Zahawi

Εκτός κυβερνητικού νυμφώνος μένουν επίσης ο έως πρότινος υπουργός Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Μπάκλαντ και ο υπουργός Στέγασης και Κοινοτήτων, Ρόμπερτ Τζένρικ.

Αμετακίνητοι από τις θέσεις τους φαίνεται πως παραμένουν η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ και ο υπουργός Οικονομικών Ντόμινικ Ράαμπ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα