ΑΘΗΝΑ
10:50
|
17.10.2021
Το διάγγελμα των τριών ηγετών αναμένεται πως θα αφορά τριμερή συμφωνία ασφαλείας έναντι της Κίνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κοινό διάγγελμα με επίκεντρο ένα “ζήτημα στρατηγικής εθνικής ασφάλειας” ανακοίνωσαν απόψε πως θα κάνουν τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) οι ηγέτες ΗΠΑ.

¨Όπως ανακοίνωσε απόψε ο Λευκός Οίκος και εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον θα προβούν σε κοινή ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας Standard, το μεταμεσονύχτιο διάγγελμα των τριών ηγετών θα αφορά την ανακοίνωση μίας νέας τριμερούς συμφωνίας ασφαλείας που θα τους επιτρέπει να μοιράζονται πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες και στρατιωτική τεχνολογία προκειμένου να ορθώσουν ανάστημα απέναντι στην εντεινόμενη ισχύ της Κίνας.

Η τριμερής συμφωνία, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας, αναμένεται να γίνει γνωστή ως “AUKUS” (από τα αρχικά γράμματα των τριών χωρών).

Πληροφορίες αυστραλιανών ΜΜΕ αναφέρουν πως μία από τις πρώτες επιπτώσεις της τριμερούς συμφωνίας “ασφαλείας” θα είναι η ακύρωση της συμφωνίας 66 δισ δολαρίων που είχε κλείσει η Αυστραλία με τη Γαλλία για την αγορά γαλλικών υποβρυχίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γ. Οικονόμου: Θα διπλασιαστεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Β. Κικίλιας: Στο επίκεντρο η ενίσχυση των τουριστικών επενδύσεων

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αύριο ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας

Γερμανία: Οι Πράσινοι ψηφίζουν για τον σχηματισμό του νέου κυβερνητικού συνασπισμού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα