ΑΘΗΝΑ
23:44
|
26.04.2024
«Η αλλαγή της πολιτικής στον τρόπο διενέργειας τεστ θα οδηγήσει μοιραία σε καταγραφή αύξησης των κρουσμάτων», δήλωσε η Β. Παπαευαγγέλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτών για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, προειδοποίησαν σήμερα (Πέμπτη, 16/9) πως ο αριθμός των μολύνσεων μπορεί να ανεβεί κατά το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Ειδικότερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό, υποστηρίζοντας πως μπορεί να έχει πάει καλά μέχρι στιγμής, αγγίζοντας το 63% σε πανελλήνιο επίπεδο, ωστόσο, πρέπει να εμβολιαστεί ακόμα μεγαλύτερο μέρος τους πληθυσμού. «Πάνω από το 63% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο», είπε προσθέτοντας πως «ο κίνδυνος νόσησης είναι μέχρι και 10 φορές μικρότερος στους εμβολιασμένους πολίτες» και έκανε έκκληση ειδικά στους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας να εμβολιαστούν.

«Σε φάση συρρίκνωσης για τρίτη συνεχή εβδομάδα» είναι η νόσος Covid-19, δήλωσε χαρακτηριστικά ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος ωστόσο μίλησε για πιθανή αύξηση της μεταδοτικότητας κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, «λόγω της αύξησης του χρόνου που περνάμε σε κλειστούς χώρους».

Από την πλευρά της η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, δήλωσε ότι «βρισκόμαστε σε μεταβατική φάση» και εκτίμησε ότι μπορεί να καταγραφεί άνοδος του αριθμού κρουσμάτων, εξαιτίας των αυξημένων διαγνωστικών ελέγχων που γίνονται, τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους μαθητές στα σχολεία.  

Η αλλαγή της πολιτικής στον τρόπο διενέργειας τεστ, με τη συστηματοποίηση των rapid test, των μοριακών τεστ, αλλά και των self test, θα οδηγήσει μοιραία σε καταγραφή αύξησης των κρουσμάτων. Από τις 90.000 φτάσαμε στα 350.000 τεστ στην αρχή της εβδομάδας, δηλαδή τετραπλασιάστηκαν», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Παπαευαγγέλου.

Παράλληλα, η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας ανέφερε ότι παρατηρείται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Πρόκειται για τις περιοχές Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Ευρυτανία και Ηλεία.

Όπως κάθε φορά, τα μέλη της Επιτροπής προχώρησαν σε εκκλήσεις για εμβολιασμό προς τους πολίτες που δεν έχουν κλείσει ακόμα ραντεβού, εστιάζοντας κυρίως στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα