ΑΘΗΝΑ
10:07
|
05.05.2024
«Άναψαν τα αίματα» κατά τη συζήτηση στη κυπριακή Βουλή για την πρόταση για αναβολή των δημοτικών εκλογών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Άναψαν τα αίματα» κατά τη συζήτηση στη κυπριακή Βουλή για την πρόταση για αναβολή των δημοτικών εκλογών και επέκταση της θητείας των ήδη εκλεγμένων τοπικών αρχών μέχρι τις Ευρωεκλογές του 2024.

Την αρχή έκανε ο βουλευτής του ακροδεξιού Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (ΕΛ.ΑΜ.), αδελφού κόμματος της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», αναφέροντας πως «εάν ήθελε ο συνταγματικός νομοθέτης να δώσει δικαίωμα σε εμάς να γίνονται εκλογές όποτε θέλουμε. Θα το έκανε, όμως δεν το έκανε».

Με τη σειρά του ο βουλευτής του αριστερού ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, είπε ότι «είναι κατανοητό ο πυρήνας της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο μετά την καταδίκη στην Ελλάδα να προσπαθεί να καμουφλάρεται και να υποκρύβει αυτό που είναι. Αλλά να φτάνει στο σημείο να μας κάνει μαθήματα Δημοκρατίας είναι πραγματικά εξωφρενικό. Οι υμνητές του Γρίβα της και ΕΟΚΑ Β, οι οπαδοί του εθνικοσοσιαλισμού και υμνητές του Χίτλερ». Πρόσθεσε ότι μιλάει συνειδητά και τεκμηριώνονται όλα από τα γεγονότα, ενώ έκανε αναφορά σε ναζιστικούς χαιρετισμούς για βουλευτή που δεν κατονομάζει αλλά υπάρχει η φωτογραφία του.

Η παρέμβαση Λουκαΐδη προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του ακροδεξιού κόμματος, Χρίστου Χρίστου, ο οποίος καταφεύγοντας σε ανιστόρητες προκλήσεις ανέφερε ότι «είναι επιλεκτική η ευαισθησία του ΑΚΕΛ για τη δημοκρατία και θυμίζω πως την περίοδο διακυβέρνησης του Μακαρίτη πλέον Δημήτρη Χριστόφια, διώχθηκαν εκπαιδευτικοί για τις θέσεις τους. Διώχθηκε εκδότης σατιρικής εφημερίδας για την κρητική τους στην Κυβέρνηση. Είναι απορίας άξιων που ακριβώς έχουν μάθει  και που έχουν εκπαιδευτεί για τη Δημοκρατία. Στα Σοβιετικά Πανεπιστήμια μήπως;

Υπενθυμίζεται πως το ακροδεξιό ΕΛΑΜ αποτέλεσε τη δυσάρεστη έκπληξη των τελευταίων κοινοβουλευτικών εκλογών, κατακτώντας την τέταρτη θέση που παραπάνω από μια 35ετία ανήκε στο σοσιαλδημοκρατικό Ε.Δ.Ε.Κ., τη στιγμή που καταγράφηκε μια συνολική υποχώρηση της δημοφιλίας των τριών μεγάλων παραδοσιακών κομμάτων και η αύξηση των ποσοστών της αποχής για μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση.

Πηγές: SigmaLive, Lemesos TV

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Ζαχάροβα: Θα απαντήσουμε στις Βαλτικές προκλήσεις με ασύμμετρα μέτρα

Έφτασε η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια στο Νίγηρα

Έναρξη της 15ης συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στη Γκάμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα