ΑΘΗΝΑ
03:41
|
26.10.2021
Οι δημοτικές εκλογές θα είναι οι πρώτες από το 2017.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Παλαιστινιακή Αρχή αποφάσισε απόψε τη διεξαγωγή δημοτικών εκλογών σε Δυτική Όχθη και Λωρίδα Γάζας τον Δεκέμβριο τρέχοντος έτους για πρώτη φορά από το 2017.

Η πρώτη φάση των εκλογών αναμένεται να διεξαχθεί στις 11 Δεκέμβρη για την ανάδειξη νέας δημοτικής αρχής σε 388 δήμους και χωριάτης Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας, δίχως να είναι ακόμη ξεκάθαρο εάν έχει εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη της Χαμάς που ντε φάκτο διοικεί τα εδάφη της Λωρίδας της Γάζας.

Η δεύτερη φάση των εκλογών αναμένεται να διεξαχθεί μερικές μέρες αργότερα, δίχως ακόμη να έχει αποφασιστεί η ημερομηνία.

Σε κάθε περίπτωση, η εγγραφή των ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους θα ξεκινήσει στις 3 και θα ολοκληρωθεί στις 7 Οκτώβρη. Οι υποψήφιοι στις εκλογές θα υποβάλλουν τους φακέλους με τα δικαιολογητικά μεταξύ της 26ης Οκτώβρη και της 4ης Νοέμβρη. Οι εκλογικές εκστρατείες των υποψηφίων προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν μεταξύ της 27ης Νοέμβρη ως τις 9 Δεκέμβρη.

Εικόνα

Τον περασμένο Ιούνιο η Παλαιστινιακή Αρχή είχε τερματίσει την θητεία των αιρετών αρχών τοπικής διοίκησης καθώς η θητεία τους είχε λήξει. Είχε δε αναθέσει την αντικατάστασή τους από προσωρινές υπηρεσιακές επιτροπές υπό την επίβλεψη του παλαιστινιακού Υπουργείου Τοπικής Διοίκησης μέχρι την διεξαγωγή των επόμενων τοπικών εκλογών.

Επιπλέον είχαν ματαιωθεί και οι βουλευτικές εκλογές της 22ας Μάη και οι προεδρικές εκλογές της 30ης Ιούλη με απόφαση του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούτ Αμπάς που έβλεπε χαμηλότερες επιδόσεις στις δημοσκοπήσεις της περιόδου από τις προσδοκίες του για το κόμμα του, τη Φατάχ. Είχαν δε ακυρωθεί και οι εκλογές του Αυγούστου για το Εθνικό Παλαιστινιακό Συμβούλιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συμφωνία ΑΔΕΔΥ και συνδικαλιστικών οργανώσεων κατά αυταρχικών νόμων

Άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην Αίγυπτο με εντολή Σίσι

Την Τετάρτη η κηδεία της Φώφης Γεννηματά

Φρενάρει την απέλαση των 10 πρεσβευτών ο Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα