ΑΘΗΝΑ
02:02
|
21.09.2024
Η συμφωνία αναμένεται να ολοκλήρωθεί στις αρχές Οκτώβρη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συμφωνία για αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι σε ΕΕ και Ισραήλ με εξαίρεση την Πορτογαλία και την Σουηδία που απαγορεύουν την είσοδο τουριστών από το Ισραήλ.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε πως θα επιτραπεί η απρόσκοπτη μετακίνηση ταξιδιωτών από χώρες της ΕΕ προς το Ισραήλ και αντίστροφα από τις αρχές Οκτώβρη και έπειτα, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Με το Πράσινο Πιστοποιητικό της ΕΕ, οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες και επιχειρηματίες στο Ισραήλ θα έχουν πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους εστιατορίων, σε πολιτιστικά κέντρα, δημόσιες υπηρεσίες κ.α.

Παράγοντες του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών επέστησαν την προσοχή στο γεγονός πως στη συμφωνία θα υπάρχουν εξαιρέσεις. Έτσι, μεμονωμένες χώρες της ΕΕ, όπως η Πορτογαλία και η Σουηδία αναμένεται να εξακολουθήσουν την απαγόρευση εισόδου Ισραηλινών επισκεπτών ενώ παράλληλα το Ισραήλ θα διατηρεί το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να απαγορεύσει την είσοδο ταξιδιωτών από συγκεκριμένες χώρες της ΕΕ εφόσον το επιλέξει.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γιαίρ Λαπίντ χαιρέτισε σήμερα την εξέλιξη ως “σημαντικό βήμα στην διαμόρφωση εδάφους για την επαναφορά της ομαλότητας σε αεροπορικά ταξίδια και σε τουρισμό μεταξύ Ισραήλ και ΕΕ”. Ο ίδιος εξήρε ιδιαίτερα το ρόλο υπαλλήλων από τα υπουργεία Εξωτερικών και Υγείας καθώς και διπλωμάτες της ισραηλινής πρεσβείας στηΝ ΕΕ για την “σημαντική συμβολή τους”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Ακρίτα: Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα