ΑΘΗΝΑ
15:45
|
20.04.2024
Στην «μάχη» για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πιο περιζήτητου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου παγκοσμίως ρίχνονται τα αμερικανικά τηλ. δίκτυα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην «μάχη» για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πιο περιζήτητου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου παγκοσμίως – της αγγλικής Premier League (EPL)- ρίχνονται τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, καθώς η λήξη του υπάρχοντος συμβολαίου μεταξύ της πολυεθνικής των τηλεπικοινωνιών Comcast και της EPL οδεύει προς την λήξη του στο τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου Bloomberg, οι αγγλικές ομάδες αναμένεται να λάβουν πολύ σύντομα τις αποφάσεις για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην αμερικανική αγορά, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν εκτιμήσεις για το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει ο πλειοδότης.

Σύμφωνα με το τελευταίο εν ισχύ συμβόλαιο, η Comcast Inc. η οποία συνεργάζεται με το δίκτυο NBC, καταβάλει στην EPL το ποσό των 150 εκατ. δολαρίων για κάθε σεζόν, ωστόσο η αύξηση του ανταγωνισμού για τα τηλεοπτικά δικαιώματα προοικονομεί την αύξηση του ποσού σε μία ενδεχόμενη ανανέωση της συμφωνίας, με τις αρχικές εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 300 εκατ. δολάρια ανά σεζόν, σύμφωνα με το Bloomberg το οποίο επικαλείται πηγές που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις.

Με αυτόν τον τρόπο, το συνολικό ποσό που ανέλθει η επόμενη συμφωνία μπορεί να εκτοξευθεί στα 2 δισ. δολάρια, δεδομένου του ότι η συμφωνία θα είναι πενταετούς ή εξαετούς διάρκειας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μεταξύ των μνηστήρων για τα δικαιώματα του αγγλικού πρωταθλήματος την επόμενη πενταετία είναι το δίκτυο ESPN -το οποία πρόσφατα απέκτησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (La Liga) έναντι 175 εκατ. ανά σεζόν-, η WarnerMedia, η ViacomCBS Inc. αλλά και η Amazon, η οποία ήδη διατηρεί τα δικαιώματα προβολής των αγώνων σε αρκετές περιοχές της Ευρώπης.

Σημειώνεται τέλος, πως η άφιξη του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το φετινό καλοκαίρι σε συνδυασμό με τα αστρονομικά ποσά που κατέβαλαν οι σύλλογοι για την μεταγραφική τους ενίσχυση, δημιουργεί αυξημένες προσδοκίες στα μέλη της EPL σχετικά με την ανταγωνιστικότητα του αγγλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

100… παρά δύο ο ΠΑΟΚ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα