ΑΘΗΝΑ
06:06
|
20.04.2024
Το εξάτροχο ρομποτικό σύστημα κατασκευάστηκε από την βιομηχανία Israeli Aerospace Industries και περιπολεί ήδη στα σύνορα με τη Γάζα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αν ακούσεις την λέξη Jaguar το πιθανότερο είναι πως θα σου έρθει στο μυαλό το γνωστό αυτοκίνητο ή το επίσης γνωστό ζώο. Αν όμως σε φέρει η σπάνια τύχη κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα τότε θα ξεχάσεις ό,τι ήξερες καθώς θα βρεθείς αντιμέτωπος με την ισραηλινή εκδοχή του Ρόμποκοπ.

Το Jaguar λοιπόν είναι ένα τροχοφόρο ρομπότ που απέχει ελάχιστα από μία φονική μηχανή. Δεν πρόκειται απλώς για ρομποτική συσκευή περιπολίας. Διαθέτει εκτοξευτήρες ρουκετών, οπλοπυροβόλο, όπλα διάλυσης συγκεντρώσεων. Είναι συνεπώς το ρομπότ Jaguar ένα πειραματικό “πολυ-εργαλείο”. Μολονότι στην όψη, δεν θυμίζει τον Ρόμποκοπ…

Ο «Ρόμποκοπ» επιστρέφει από τον σκηνοθέτη του «Chappie» και του «District  9» | clickatlife

Όπως φαίνεται, οι κατασκευαστές του Jaguar απέφυγαν να του δώσουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά, επιλέγοντας να έχει την όψη μίας βοηθητικής, ρομποτικής φονικής μηχανής

Οι ισραηλινές αρχές το χρησιμοποιούν πειραματικά εδώ και λίγους μήνες στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας αλλά είναι σαφές πως αργότερα (στο όχι πολύ μακρινό μέλλον) θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη διάλυση αντικυβερνητικών διαδηλώσεων ή συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για την ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών…

Σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησε ο ισραηλινός στρατός, το ρομπότ Jaguar καταγράφεται σαν βοηθητική “περίπολος” του στρατού με δυνατότητα να προειδοποιεί όσους επιχειρήσουν την παραβίαση των ισραηλινών συνόρων πως θα πρέπει να σταματήσουν χωρίς να προβάλλουν αντίσταση. Πρόκειται δηλαδή για μία “εύσχημη” παρουσίαση μίας φονικής μηχανής που πειραματικά αναπτύσσεται στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας και το επιχείρημα “μείωσης” της έκθεσης των Ισραηλινών στρατιωτών σε κινδύνους.

Το θέμα δεν είχε περάσει διόλου απαρατήρητο στις παλαιστινιακές οργανώσεις, με πρώτη την μικρή αριστερή οργάνωση DFLP, γνωστή και ως “Ταξιαρχίες της Εθνικής Αντίστασης” που κατέγραψε φωτογραφικά τις περιπολίες του Jaguar.

Το εξάτροχο ρομποτικό σύστημα κατασκευάστηκε από την ισραηλινή πολεμική βιομηχανία Israeli Aerospace Industries και έχει βάρος μόλις ενάμιση κιλό. Tον περασμένο Απρίλιο ο ισραηλινός στρατός είχε κάνει για πρώτη φορά την παρουσίασή του, λίγο πριν έρθει σε σύγκρουση με τη Χαμάς και ξεκινήσουν οι 11ήμερες καταστροφικές της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα