ΑΘΗΝΑ
15:23
|
04.12.2021
Καλούμε την Τσεχική Δημοκρατία να μην πολιτικοποιεί το θέμα και να πάρει μία ισορροπημένη απόφαση, διεμήνυσε η Μαρία Ζαχάροβα.
MOSCOW, RUSSIA – JANUARY 28, 2021: Russia's Foreign Ministry Spokesperson Maria Zakharova gives a briefing on the current issues of the Russian foreign policy and international relations. Russian Ministry of Foreign Affairs/TASS Ðîññèÿ. Ìîñêâà. Îôèöèàëüíûé ïðåäñòàâèòåëü ÌÈÄ Ðîññèè Ìàðèÿ Çàõàðîâà âî âðåìÿ áðèôèíãà ïî òåêóùèì âîïðîñàì âíåøíåé ïîëèòèêè. Ïðåññ-ñëóæáà ÌÈÄ ÐÔ/ÒÀÑÑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μόσχα καλεί την Πράγα να αποφύγει την πολιτικοποίηση της υπόθεσης του Ρώσου υπηκόου Αλεξάντερ Φραντσέτι, που κρατείται στην Τσεχική Δημοκρατία και να τον αφήσει ελεύθερο, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη (16/7).

“Αναμένουμε ότι η Τσεχική Δημοκρατία θα απελευθερώσει τον Ρώσο υπήκοο το συντομότερο δυνατό και θα δώσει απαντήσεις στις ερωτήσεις μας σχετικά με τους λόγους της κράτησής του”, επεσήμανε. “Καλούμε την Τσεχική Δημοκρατία να λάβει μια ισορροπημένη απόφαση” πρόσθεσε η Ζαχάροβα τονίζοντας ότι η Πράγα θα πρέπει να αποφύγει να πολιτικοποιήσει το θέμα όπως και “να λάβει στοιχεία από τις ουκρανικές αρχές”.

Η διπλωμάτης συμπ΄λήρωσε ότι η ρωσική πρεσβεία στην Πράγα διατηρούσε στενή επαφή με τον Φραντσέτι και τον Τσέχο δικηγόρο του, καθώς και με την οικογένεια του Ρώσου. Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, η Μόσχα αναμένει από την Πράγα να αποφύγει τις εντάσεις στις ήδη δύσκολες διμερείς σχέσεις, οι οποίες έχουν γίνει ιδιαίτερα τεταμένες λόγω των ενεργειών της Πράγας.

“Οι επισημάνσεις ορισμένων Τσέχων αξιωματούχων ότι αυτές οι εξελίξεις δεν έχουν καμία σχέση με τις διμερείς μας σχέσεις δεν είναι παρά υποκρισία”, στηλίτευσε.

Την Τρίτη, το Δημοτικό Δικαστήριο της Πράγας αποφάσισε να θέσει τον Φρανσέτι υπό κράτηση λόγω φόβων ότι μπορεί να διαφύγει από τη χώρα. Ο Ρώσος υπήκοος περιμένει αυτήν την ώρα την απόφαση των τσεχικών αρχών. Η επανεξέταση του ζητήματος σχετικά με την έκδοσή του στην Ουκρανία ενδέχεται να διαρκέσει περίπου ένα χρόνο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, η κράτηση του Φρανσέτι με διεθνές ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από το Κίεβο θα μπορούσε να συνδεθεί με την ενεργό συμμετοχή του στα γεγονότα του 2014 γύρω από την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία.

Πηγή: Tass

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρκελ: Νέα έκκληση στους Γερμανούς να εμβολιαστούν

ΕΕ: Παρατείνεται το πρόγραμμα παρακολούθησης της παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό

Μακρόν: Προσπάθεια για το άνοιγμα κοινής διπλωματικής αποστολής στο Αφγανιστάν

Χαρδαλιάς: Εργαζόμαστε για ένα σύγχρονο Πολεμικό Ναυτικό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα