ΑΘΗΝΑ
14:08
|
26.06.2024
Ο δήμαρχος της Καμπούλ προέτρεψε τις γυναίκες υπαλλήλους του Δήμου να μην έρθουν στη δουλειά, αν η εργασία τους μπορεί να γίνει από άντρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο νέος Δήμαρχος της Αφγανικής πρωτεύουσας και μέλος των Ταλιμπάν, Αμπντουλάχ Νομανί, ενημέρωσε τις γυναίκες υπαλλήλους του δήμου του πως θα πρέπει να σταματήσουν να προσέρχονται στην εργασία τους, αν η τελευταία είναι δυνατό να γίνει και από κάποιον άντρα. Πρόσθεσε επίσης πως η οργάνωση των Ταλιμπάν “θεωρεί αναγκαίο οι γυναίκες να σταματήσουν να εργάζονται για ένα χρονικό διάστημα”.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησής τους τη δεκαετία του ’90, οι Ταλιμπάν είχαν απαγορεύσει την οποιαδήποτε παρουσία γυναικών σε εκπαιδευτικούς και εργασιακοούς χώρους.

Εντούτοις, μετά την απόκτηση της εξουσίας στη χώρα τον προηγούμενο μήνα είχαν δηλώσει επίσημα πως τα γυναικεία δικαιώματα θα γίνουν σεβαστά από το κράτος “εντός των πλαισίων του Ισλαμικού νόμου”.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου της Καμπούλ, πάνω από το ένα τρίτο των δημοτικών υπαλλήλων, δηλαδή 3000 άτομα, είναι γυναίκες. Κάποιες από αυτές θα μπορέσουν να διατηρήσουν την εργασία τους επειδή… είναι “γυναικεία” η ίδια η φύση της εργασίας. “Για παράδειγμα”, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, “οι γυναίκες που δουλεύουν ως καθαρίστριες στις γυναικείες τουαλέτες θα διατηρήσουν τη θέση τους, αφού σε αυτήν την εργασία δεν μπορούν να πάνε άνδρες”.

Εντωμεταξύ, σήμερα Κυριακή, έγιναν διαδηλώσεις έξω από το υπουργείο γυναικείων υποθέσεων (το οποίο έχει καταργηθεί από τους Ταλιμπάν), ενώ μέλη γυναικείων οργανώσεων οργάνωσαν συνέντευξη τύπου για να διατυπώσουν τα αιτήματά τους.

ΠΗΓΗ: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυμα Μητσοτάκη προς ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας: Λιγότερα λάθη, περισσότερη προσπάθεια

Ποινική δίωξη στον δημοσιογράφο για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Ρωσία: Δεν αναγνωρίζει τα εντάλματα σύλληψης κατά Σοϊγκού και Γερασίμοφ

Σοβαρή συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού- Πληροφορίες για έναν νεκρό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα