ΑΘΗΝΑ
01:49
|
08.09.2024
Ο Αυστραλός Πρωθυπουργός Μόρισσον δηλώνει πως "δεν μετανιώνει" την πρόσφατη ακύρωση της αγοράς υποβρυχίων από τη Γαλλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους στο Σίδνεϋ, ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισσον υπερασπίστηκε την νέα στρατιωτική συμφωνία AUKUS με τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, που ενισχύει τον ρόλο των αγγλοσαξονικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού.

Τα μακροπρόσθεσμα συμφέροντα της Αυστραλίας “υπηρετούνται καλύτερα” μέσω της στρατιωτικής συνεργασίας με την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο, απότι μέσω της προηγούμενης συμφωνίας για την αγορά υποβρυχίων από το Παρίσι, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως τα γαλλικά υποβρύχια “δεν ήταν αρκετά καλά για εμάς”.

Επιπλέον, αρνούμενος τις αιτιάσεις των Γάλλων για αργοπορημένη ενημέρωσή τους σχετικά με την ακύρωση της αγοράς σημείωσε πως “Είχαν κάθε λόγο να γνωρίζουν ότι εδώ και καιρό είχαμε έντονες επιφυλάξεις ως προς το αν η επιχειρησιακή ικανότητα των συγκεκριμένων υποβρυχίων αντιστοιχούσε στις δικές μας στρατηγικές ανάγκες και προοπτικές”.

Η συγκεκριμένη κίνηση της Αυστραλίας έχει προκαλέσει αντιδράσεις, όχι μόνο από την πλευρά του Πεκίνου, αλλά και από άλλες δυνάμεις της περιοχής. Ανώτεροι αξιωματούχοι της Μαλαισίας και της Ινδονησίας δήλωσαν πρόσφατα πως η AUKUS είναι πιθανό να οδηγήσει σε μια μεγάλη αύξηση της κούρσας των πυρηνικών εξοπλισμών και να πρωθήσει την επιθετικότητα άλλων δυνάμεων, υπονομεύοντας την ειρήνη στην περιοχή.

ΠHΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα